زمستان 1401، تبوتاب خرید خودرو در بورس کالا بالا گرفت. بسیاری از افرادی که پیش از آن هیچ سروکاری با معامله در بورس نداشتند، توجهشان به این بازار جلب شد. دریافت کد بورسی و کد معاملاتی و افتتاح حساب وکالتی از جمله کارهایی بودند که این تازهواردان باید برای ورود به بازار انجام میدادند و بسیاری از آنها در پروسهی انجام این فرایندها به مشکل برمیخوردند. افتتاح حساب وکالتی یا وکالتیکردن حساب بانکی موجود یکی از این مراحل بود که برای بسیاری سردرگمی ایجاد کرده بود. پس بانک سینا به عنوان یکی از بانکهای پرمخاطب که این خدمت را ارائه میدهد، لازم دید به مشتریانش در اینباره اطلاعرسانی کند و آموزش دهد.
طراحی و ایدهپردازی شعار و آرتورک
بهروال سابق، بانک سینا تولید محتوای آموزشی دربارهی حساب وکالتی را به بلوباکس سپرد. در قدم اول، لازم بود تا توجه مخاطب هدف را جلب کنیم. یک شعار گیرا و یک ارتورک جذاب ترکیبی است که بیبروبرگرد ما را به این هدف میرساند. از آنجایی که موضوع داغ روز خرید خودرو بود، بهنظرمان رسید استفاده از تصویر خودرو فورا با مخاطب هدف ارتباط برقرار میکند. «به حساب خود فرمان دهید!» شعاری جذاب بود که در جلسه ایدهپردازی همه روی آن بهتوافق رسیدیم. این شعار هم «حساب» بانکی و هم «فرمانِ» ماشین را در خود دارد، با یک تیر دونشان! پس اتاق یک خودرو، با همراه لوگوی بانک سینا روی فرمان، را از زوایهای بهتصویر کشیدیم که بیننده میتوانست خود را پشتِ فرمان تصور کند. این خودرو در مقابل نمودارها و عددهایی قرار داده شد تا القاکنندهی بازار بورس باشد؛ یک ترکیب کامل و چشمنواز برای انتقال پیام.
طراحی موشنویدئوهای آموزشی
با هدف آموزش مخاطبان، برای ساختن دو ویدئوموشن آموزشی ایدهپردازی کردیم. بعد از بررسی پرسونای مخاطبان، به این نتیجه رسیدیم که هم تازهواردین با این مسائل درگیر هستند و هم قدیمیترهای بازار بورس؛ پس باید به لحنی میرسیدیم که برای هر دو گروه مناسب باشد. بنابراین ویدئوها را با لحنی ساده اما ادبیات تقریبا حرفهای ساختیم.
در یکی از ویدئوموشنها دربارهی حساب وکالتی، کاربردش و امکان وکالتی کردن حساب بانک سینا به صورت غیرحضوری صحبت کردیم. در ویدئوموشن دیگر، دربارهی روند دریافت اجازه معامله در بورس کالا و کارهایی که باید انجام دهیم، از جمله وکالتی کردن حساب، آموزش دادیم. آنها با تکنیک مشابه ساخته شدند.
مجموع این محتوا، رضایت همکاران ما در بانک سینا را جلب کردند.
پرسونا چیست؟
به قول جو پولیتزی در کتاب بازاریابی محتوایی، “من مخاطب محتوای خودم نیستم.” این جمله نهیبی است به مالکان کسبوکار، بازاریابان و سازندگان تبلیغات تا تولید محتوا را براساس طرز فکر خودشان تولید نکنند.
پرسونا تصویری فرضی و شفاف از یک فرد و یا یک کسبوکار است که نقش مشتری، مخاطب و یا خریدار ایدهآل را بازی می کند و در مورد بخش زیادی از مشتریها، مخاطبان و یا خریدارهای ما هم صادق است. در تعریف پرسونا، ویژگیهای رفتاری، شخصیتی، علایق، تمایلات و الگوهای فکری مشتری، مخاطب و یا خریدار صحبت میشود.