اگر از شما بپرسند اولین اثری که یک تبلیغات کسب و کار موفق ایجاد میکند چیست، چه پاسخی میدهید؟ همه ما این تکنیکها را در عمل دیدهایم اما معمولا از آنها آگاه نیستیم. در موارد واقعا عالی، آنچنان مجذوب پیامیم که اصلاً متوجه تکنیکها نمیشویم.
اگر برگردیم به تجارب شخصی خودمان و در آنها دقیق شویم، متوجه میشویم مهمترین کاری که تبلیغات میکند، ایجاد میل یا خواستهای است که احتمالا تا قبل از آن وجود نداشته یا آنطوری که باید حواسمان بهش نبوده! تبلیغات خوب میتواند یک نیاز یا خواسته در ما ایجاد کند یا به آن نیاز میان انواع خواستههای متنوعی که داریم اولویت بدهد.
بعد از اینکه خواستهمان به وجود آمد یا یادآوری شد، مسیر رسیدن به آن خواسته را هم نشانمان داده میشود و باعث میشود به عنوان مشتری بالقوه از داشتن آن خواسته و امکان متحقق کردن آن، احساس خوبی داشته باشیم.
انواع تبلیغات در کسب و کار؛ معرفی انواع تکنیکهای تبلیغات
این روزها با به وجود آمدن شبکههای اجتماعی و محوریت پیدا کردن اینترنت، تبلیغ تلویزیونی یا بیلبوردی روشهای کلاسیکی برای معرفی و ترویج کالا یا محصولات به شمار میآیند. حالا تبلیغات بنری در اینترنت بسیار موثرتر از بیلبوردها عمل میکند و تبلیغات در اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی موفق و اثرگذار به دانش و مهارت شناخت بازار و مشتریان احتیاج دارد. در این مقاله قرار است با برخی فوت و فنهای بنیادین این دانش آشنا شویم.
- استفاده از روانشناسی رنگها
وقتی به یک تبلیغ نگاه می کنید، فرقی ندارد که یک بیلبورد باشد یا تبلیغات در گوگل، اولین چیزی که توجهتان را جلب میکند، طراحی و رنگ آن است. قبل از اینکه جزئیات محتوا را متوجه شوید، رنگ اطلاعات زیادی را منتقل کرده است. تاثیر رنگها آنچنان زیاد، فوری و ناخودآگاه است که می تواند پایه و اساس بسیاری از کمپینهای بازاریابی را بسازد.
- جادوی تکرار در تبلیغات!
لابد شما هم «قانون هفت» در بازاریابی را شنیدهاید! قانونی که میگوید مشتری بالقوه به خریدار بدل نخواهد شد مگر آنکه دست کم هفت بار نام یک برند را شنیده باشد! تکرار یک تکنیک مهم بازاریابی است که در سطح خرد یا کلان قابل استفاده است.
- اثر همنوایی با جمعیت در تبلیغات یا بندواگن!
در فرهنگ ما این ضربالمثل قدیمی وجود دارد که خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو! ممکن است هرکدام از ما درباره این ضربالمثل ملاحظات اخلاقی خاصی داشته باشیم، اما در عین حال میدانیم که آدمها از اینکه در یک گروه باشند، خوششان میآید یا معمولا از کارهایی که اکثریت انجام میدهند، پیروی می کنند. این خصلت یک تکنیک کلیدی در تبلیغات است. پیام مرکزی تکنیک به مخاطب اینطور است: «همه دارند این کار را انجام میدهند، تو چطور؟»
بهترین راههای تبلیغات برای جذب مشتری را میدانید؟
برای هر کسب و کاری ممکن است یک روش تبلیغاتی بهتر از بقیه باشد، به همین دلیل است که هر بیزینس باید یک استراتژی مارکتینگ مختص خود داشته باشد. در این بخش اما به چند روش اشاره میکنیم که در فضای کسب و کاری که برتولید محتوا برای جذب مخاطب در تبلیغات کلیکی و تبلیغات در گوگل بنا شده، همیشه می توان از آنها بهترین پاسخها را گرفت.
- بازاریابی مبتنی بر نوستالوژی
هر نسلی نوستالوژیهای مخصوص به خود را دارد. راز مارکتینگیِ مربوط به نوستالوژی این است که شناخت حسرتها برای روزگار گذشته و استفاده درست از این میل، یک تکنیک موثر برای ترویج محصول یا خدمات شما است.
- داستانگویی برای خلق شخصیت و ایجاد رابطه
داستانگویی یکی از تکنیکهای بازاریابی است که در یک دهه اخیر با پدیداری شبکههای اجتماعی، تبلیغات اینستاگرامی و تبلیغات کلیکی رشد قابل توجهی داشته است. داستانسرایی، هنر خلق یک روایت درباره کسب و کار، محصول یا خدمات شماست. چیزی که به آن وجهه انسانی بیشتری میدهد و باعث ارتباط مخاطب با بیزینس شما و ارزشهای آن میشود.
- تبلیغ موثر با تصدیق اجتماعی
حالا دیگر هر مصرفکنندهای میداند که برندها در تلاشند تا خودشان را خوب جلوه دهند، این جاست که تصدیق اجتماعی به یک ترفند فوقالعاده موثر بدل میشود. تصدیق اجتماعی یعنی اینکه اجازه بدهید دیگران به جای شما درباره برندتان حرف بزنند.
- تایید توسط افراد مشهور
چه در شکل تبلیغات بنری و بیلبوردی باشد و چه تلویزیونی، حالا دیگر این تکنیک بسیار موثر را همه برندها میشناسند. آنچه ممکن است در توجه به آن غفلت شود، این است که برای استفاده از تایید توسط افراد مشهور نباید فقط به روشهای قدیمی اکتفا کرد. استفاده از اینفلوئنسرها برای تبلیغات در اینستاگرام و یوتیوب هم در زمره همین تکنیک است.
بهترین روشهای تبلیغات کسب و کار
ممکن است روشهایی که در این بخش معرفی میشوند برای همه شناختهشده نباشد. درباره این روشها بیشتر تحقیق کنید و از آنها برای ارتقای مخاطبان کسب و کارتان بهره ببرید.
- توسل به منطق و آمار
معمولا تصور میشود برای تبلیغات موثر یک محصول یا برند لزوما باید احساسات مخاطب را درگیر کرد. این تصور غلطی است و در بسیاری موارد ارائه آمار و دلایل منطقی و علمی، از هر برانگیختگی احساسی موثرتر است، بخصوص اگر محصول مورد نظر چیزی در حوزه دارو، مراقبتهای بهداشتی، خودرو، بیمه و مواردی از این دست باشد که ایمنی و اعتماد دغدغه اصلی مخاطب است.
- اقناع عاطفی
متقاعدسازی عاطفی درست در نقطه مقابل طیف از توسل به عقل قرار میگیرد. هدف این تکنیک تبلیغاتی برانگیختن یک احساس قوی در مخاطب است. این احساس ممکن است مثبت باشد، مانند شادی یا سرگیجه، یا چیزی منفی، مانند خشم یا ترس.
- استفاده از کلمات راسو
کلمه راسو کلمات و عباراتی که این تصور را ایجاد میکنند که چیزی خاص و معنادار گفته شده در حالی که در واقع فقط یک ادعای مبهم طرح شده است. در این تکنیک، تبلیغکنندگان نمیگویند که از بقیه بهترین هستند، اما انکار هم نمیکنند.
- تعریف و تمجید از مشتریان
همه تحسین شدن را دوست دارند. تعریف و تمجید از مشتریان می تواند یک تکنیک موثر برای ایجاد احساسات مثبت و ایجاد انگیزه برای آنها برای خرید محصول یا خدمات شما باشد. شعار L’Oréal را به خاطر بیاورید: «چون ارزشش را دارید».
متداولترین روشهای مورد استفاده در تبلیغات بیلبوردی و بنری
بنرها در تبلیغات در گوگل و اینترنت همان نقشی را بازی میکنند که بیلبوردها در شهر. اگر در جستجوی تبلیغات بنری هستید یا میخواهید از روش تبلیغات بیلبوردی استفاده کنید، این نکات کلیدی را مد نظر بگیرید:
- تبلیغات با استفاده از طرح پرسش درست!
این استراتژی حول محور پرسیدن سوال در تبلیغات برای ایجاد کنجکاوی در بینندگان و جذب آنها با وعده پاسخ است. این یکی از آن تکنیکهای قدیمی است که روی تمایل انسان برای یافتن پاسخ و ارضای کنجکاوی خود مانور میدهد.
- تصویرسازی از یک خانواده ایدهآل
تبلیغکنندگانی که از این تکنیک استفاده میکنند نشان میدهند که خانوادهها یا کودکانی که از محصول آنها استفاده میکنند، خانوادهای خوشبخت هستند و خانههای تمیز و شیک، بچههای شاد و خانوادهای زیبا و دوستداشتنی را به تصویر میکشند.
- تبلیغات وطندوستانه
هدف این نوع تبلیغات این است که نشان دهد چگونه وقتی از محصول یا خدمات یک برند استفاده میکنیم در حال حمایت از کشور خود، مثلا اقتصاد آن هستیم. مثل آگهیهایی که میگویند اگر این محصول را بخرید به کودکی کمک می کنید تا به مدرسه برود یا از سرطان نجات پیدا کند.
- استفاده از تصاویر قوی برای ایجاد پیوندهای ارتباطی
پیوندهای تداعی بر مفهوم میل ناخودآگاه مبتنی است که باعث می شود ما چیزی را بخواهیم چون میبینیم که شخص دیگری از داشتن آن خوشحال است.
- استفاده از زبان بدن و اشارههای اجتماعی
زبان بدن مدلها همیشه داستانی را روایت می کند. اگر ژستها و حالات چهره به درستی انجام شوند، احساساتی که میخواهید مخاطبانتان در ارتباط با کسبوکارتان با آن درگیر شوند، منتقل میشود.
- مینیمالیسم
قانون طلایی تبلیغات مینیمالیستی این است که به جای ایجاد یک طرح پیچیده که مشتریان باید آن را رمزگشایی کنند، آن را ساده نگه دارید. یک تبلیغ باید فقط به یک نگاه اجمالی نیاز داشته باشد تا بدانیم چه میخواهد بگوید.
روشهای تبلیغاتی موثر و قابل استفاده برای همهی کسب و کارها
- جوایز و تبلیغات زمانمند
جذابیت دریافت چیزی رایگان یا کسب پاداش همیشه باعث موفقیت تبلیغات میشود. پیشنهادات با زمان محدود و مهلتهای ورود به این تکنیک تبلیغاتی فوریت میبخشد.
- رشوه دادن به مشتری
تبلیغاتی مثل «یک پیراهن بخرید و دومی را رایگان دریافت کنید» یا «به مدت دو سال عضو باشگاه باشید و 20٪ تخفیف در تمام خدمات دریافت کنید.» جزو این دسته از تبلیغات هستند.
- ارائه نمونه محصول
ارائه نمونههای محصول به صورت رایگان به مصرفکنندگان یکی از روشهای کلاسیک معرفی محصول به مشتری است. این اقلام در نمایشگاهها، رویدادها و کمپینهای تبلیغاتی به منظور جلب توجه مشتریان ارائه میشود.
اگر شما هم کسب و کاری دارید، کدامیک از این روشها را در معرفی محصول خود استفاده کردهاید؟ با توجه به تجربه شما، بهترین روشهای تبلیغاتی که همیشه میتوان روی آنها حساب کرد کدامند؟