تبلیغات درونگرا

بازاریابی درونگرا؛ جذب مخاطب هدف چگونه است؟

SCROLL

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بازاریابی درونگرا روشی است که از طریق آن می‌توانید مخاطبان ناآشنا با برندتان را تبدیل به دوستان خود کنید. این دسته از مشتریان دوستانی هستند که تعاملی پایدار با شما خواهند داشت و برند شما را به اطرافیان خود معرفی می‌کنند. اگر قرار باشد شما از طریق تبلیغات برای خود مشتری پیدا کنید، نیاز به هزینه بسیار زیادی دارید. رسانه‌های اینترنتی اغلب مبالغ بالایی را برای تبلیغات دریافت می‌کنند که ممکن است متناسب با بودجه شما نباشد.

اما بازاریابی درونگرا یکی از روش‌های بازاریابی است که شرکت‌ها برای ارتباط و تأثیرگذاری بر مشتریان و برای به‌وجود آوردن حس اعتماد و یک رابطه طولانی‌مدت، استفاده می‌کنند. این روش، به بازاریاب‌ها کمک می‌کند تا تجربه مشتری از خرید را بهبود بخشند. با استفاده از این نوع بازاریابی دیگر این حس را به مشتریان خود القا نمی‌کنید که کالا یا خدماتی به‌زور به آن‌ها تحمیل یا فروخته شده است.

اینباند مارکتینگ

بازاریابی درونگرا یا اینباند مارکتینگ چیست؟

پیش از هر چیز باید بدانیم که بازاریابی درونگرا یا inbound marketing چیست.

بازاریابی ربایشی به این معناست که در آغاز آشنایی مخاطب با برند شما، او احساس می‌کند که خود به سمت شما آمده است، نه اینکه شما به سراغ او رفته‌اید. در این روش بازاریابی، با ایجاد جنبه‌هایی جذاب و متفاوت در مورد برند، سعی می‌شود تا مخاطب را به سمت خود جذب کرد. این روش بازاریابی بر این اصل تمرکز دارد که مشتریان به دنبال حل مشکلات و نیازهای خود هستند و اگر بتوانید به آن‌ها کمک کنید، به طور خودکار به سمت شما جذب خواهند شد. در نتیجه، در بازاریابی ربایشی، تمرکز بر روی مزایا و فواید محصول یا خدمات شما و نه فقط بر روی فروش و تبلیغات قرار می‌گیرد.

در واقع اینباند مارکتینگ یک استراتژی کامل برای تبدیل مخاطب به مشتری است. در این استراتژی شما اطلاعات مرتبط و مفیدی را در دسترس مخاطبین قرار می‌دهید و می‌توانید افراد علاقمند به حوزه کاری‌تان را جذب و آنان را تبدیل به مشتری کنید. از روش های بازاریابی ربایشی می‌توان بلاگ‌نویسی، تهیه اینفوگرافیک، ایمیل مارکتینگ، ویدئو، پادکست، کتاب الکترونیک، خبرنامه‌های الکترونیکی، وبینار، سئو و سوشال مدیا مارکتینگ را نام برد.

مزایای بازاریابی درونگرا چیست؟

اهمیت بازاریابی ربایشی در این است که شما پیش از جذب مشتری زیاد به نیازهای آنان توجه می‌کنید و بدین صورت در فرایند تصمیم‌گیری برای خرید به افراد یاری می‌رسانید. در زیر چند نمونه از مزایای بازاریابی درونگرا را فهرست می‌کنیم.

توسعه روابط مشتری

برخلاف استراتژی‌های بازاریابی سنتی که بدون درنظرگرفتن نیاز مخاطب به سراغ آنان می‌روند، اینباند مارکتینگ مشتریان بالقوه خود را بدون درنظر گرفتن جایگاه اجتماعی آنان دعوت به خواندن و شنیدن و یادگیری می‌کند.

سرمایه گذاری امروز و سود فردا

در استراتژی بازاریابی درونگرا مشتریان آینده می‌توانند در هر مرحله به زنجیره مشتریان شما بپیوندند. درواقع هر سرمایه‌گذاری که امروز می‌کنید، در آینده می‌تواند سود آن را ببرید و مشتریان خود به خود به سوی برند شما جذب می‌شوند.

ایجاد یک نام تجاری دست یافتنی

با به‌کارگیری استراتژی inbound marketing می‌توانید از تاکتیک‌های مستقیم و خسته‌کننده تبلیغ رو‌ گردانده و یک جایگزین کمتر فرساینده، ارائه نمایید. علاوه بر این، پیوستن به فضای اجتماعی، شما را به بخشی از یک گفت‌وگوی گسترده‌تر در مورد محصولات‌تان تبدیل می‌کند.

ارائه اطلاعات با ارزش و رایگان به مشتریان باعث می‌شود که آن‌ها تمایل بیشتری برای گوش کردن به حرف شما داشته باشند. این کارهای ساده تفاوت زیادی در رضایت مشتری و اعتماد آن‌ها به نام تجاری شما ایجاد می‌کند.

مزایای بازاریابی درونگرا

تفاوت بازاریابی درونگرا با بازاریابی برونگرا

بازاریابی برونگرا به روش‌های بازاریابی سنتی اشاره دارد. این روش‌ها شامل تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، تبلیغات پرینتی (مانند بروشور) و تبلیغات تلفنی است و انبوه جامعه هدف این نوع از تبلیغات قرار می‌گیرد. بازاریابی درونگرا در برخلاف بازاریابی برونگرا، سعی دارد توجه مخاطب را از طریق ایجاد محتوای جذاب به خود جلب کند. در این روش بازاریابی، تمرکز بر روی ارائه محتوای مفید، عمیق و ارزشمند به مخاطبان است. به همین دلیل، در بازاریابی درونگرا، از تبلیغات خودخواهانه و محتوای تکراری که تنها به فروش و تبلیغات محصول یا خدمات می‌پردازد، استفاده نمی‌شود.

بازاریابی ربایشی یا درونگرا هزینه‌های کمتری را نسبت به بازاریابی برونگرا دربرمی‌گیرد. با توجه به اینکه بازاریابی درونی محدود به هیچ موقعیت جغرافیایی نبوده و کاملا در بستری آنلاین صورت می‌گیرد. این روش بازاریابی به عنوان یکی از بهترین و مقرون به‌صرفه‌ترین روش‌های تبدیل مخاطبان به مشتریان شناخته می‌شود، زیرا هم باعث افزایش شناخت و آگاهی مخاطبان از برند و محصولات شما می‌شود و هم با استفاده از روش‌های مختلف بازاریابی، می‌توان به راحتی مخاطبان را به مشتریان تبدیل کرد. بازاریابی درونی با استفاده از وبلاگ‌ها یا مجله‌های آنلاین، شبکه‌های اجتماعی، اینفوگرافیک‌ها، ایمیل‌های خبری و هر محتوایی که مخاطبان به خواندن آن‌ها تمایل دارند، انجام می‌شود.

اصول اینباند مارکتینگ

اصول اینباند مارکتینگ در فضای دیجیتال

اصول بازاریابی درونگرا به این صورت است که به شما می‌گوید تا فقط به سراغ کسانی بروید که مایل هستند تا با کسب‌وکار شما تعامل داشته باشند. این اصول به طور کلی شامل چهار مرحله زیر است:

  • جذب: اولین مرحله از اصول بازاریابی جذب است. در این مرحله بازاریاب‌ها ز طریق تولید محتوای جذاب و حضورموثر در فضای مجازی و تبلیغات به جذب مخاطبان احتمالی می‌پردازند.
  • تبدیل: تبدیل مهم‌ترین مرحله از بازاریابی درونگراست. صاحبان کسب‌وکار پس از مرحله جذب باید بتوانند با استفاده از روش‌های مختلف مشتریان را به مقاصد موردنظر خود هدایت کنند.
  • نهایی کردن: در این مرحله با هدایت مخاطبان به صفحه خرید و ارائه پیشنهادهای جذاب زمینه نهایی کردن خرید را ایجاد کرد.
  • خوشحال کردن: آخرین مرحله در بازاریابی درون گرا خوشحال کردن مشتری است. خدمات پس از فروش و پیگیری نظرات مشتریان و برخورد مناسب با بازخورد مشتری جزو مهم‌ترین مواردی است که در راه‌اندازی کسب‌وکار باید به آن توجه کرد.

 

ابزارهای بازاریابی ربایشی را می‌شناسید؟

انواع بازاریابی برای خود شامل ابزارهایی است. برای شناخت دقیق ابزارهای هر یک از انواع بازاریابی حتما مقاله ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را بخوانید. اما در حوزه بازاریابی ربایشی می‌توان موثرترین و بهترین ابزارهای بازاریابی درونگرا را به طور خیلی خلاصه موارد زیر دانست:

  • گروه‌های شبکه‌های اجتماعی: از طریق گروه‌های شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین و فیسبوک می‌توانید یک جامعه هدفمند ایجاد کنید.
  • گوگل ادز: گوگل ادز یکی از پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین است. بااستفاده از گوگل ادز می‌توانید در صفحه نتایج گوگل، درون وبسایت‌ها به شکل بنر، یوتیوب در قالب بنر و ویدئو، اپلیکیشن‌ها، جی‌میل و حتی گوگل دیسکاور اقدام به تبلیغات کنید.
  • پلتفرم آنالیز SEMrush: از دیگر ابزارهای بازاریابی درونی سمراش است که نرم افزاری عالی برای کسانی است که می‌خواهند با به‌دست آوردن حجم جستجوی ترافیک لید خود را بالا ببرند. جستجوی کلمات کلیدی، تجزیه و تحلیل رقبا، مشاهده بک‌لینک‌ها و بسیاری از موارد دیگر برخی از ویژگی‌های این نرم افزار هستند.

چرا وجود بازاریابی درونگرا برای یک کسب و کار بسیاری ضروری است؟

دلایل زیادی برای استفاده از بازاریابی درونگرا برای ترویج یک برند وجود دارد. در زیر به برخی از این نکات اشاره خواهیم کرد:

  • هزینه پایینی در بر دارد: این نوع از بازاریابی مستلزم درک نیاز مشتریان و دانستن میزان ارزشمند بودن محصولات و خدمات ارائه شده از سوی شما می باشد. آگاهی از این خصوصیات به معنی سرمایه گذاری مناسب زمان در توسعه یک استراتژی محتوا و تولید یک محتوای قابل توجه است. شما می‌توانید این محتواها را تا حدی که مناسب بودجه بازاریابی شماست، تولید کنید. این تاکتیک بازاریابی هزینه‌ی جذب مشتری را نسبت به استراتژی‌های بازاریابی سنتی برون گرا بسیار پایین می‌آورد.
  • مشتریان تمایل بیش‌تری به شما دارند: هرچه محتوای ارزشمند و متن بهتر و مفیدتری ارائه دهید، مشتریان راغب بیشتری بدست خواهید آورد. شما می‌توانید یک ایده ساده را به چندین طرح اینباند مارکتینگ تبدیل نمایید و به شکلی خلاقانه با قرار دادن دکمه های گرافیکی اقدام به خرید، سفارش و کلیک در صفحه هدف، مشتریان بیشتری جذب کنید.

درنهایت درباره بازاریابی اینباند باید بدانید که افراد زمانی خرید می‌کنند که آمادگی خرید را داشته باشند. این شکل از بازاریابی مشتریان فعال پدید می‌آورد. بلوباکس از جمله مجموعه‌هایی است که می‌تواند در تولید محتوا و تبلیغات خلاقانه در زمینه بازاریابی ربایشی و همچنین درباره انواع بازاریابی به شما مشاوره دهد. چراکه تجربه سال‌ها فعالیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ به ما این فرصت طلایی را داده است.

آیا تجربه فعالیت در حوزه اینباند مارکتینگ را داشته‌اید؟ شما در این حوزه مارکتینگ چه ابزارها و پلتفرم‌هایی را پیشنهاد می‌دهید؟

 

مقالات مرتبط
FOLLOW US

بازاریابی درونگرا؛ جذب مخاطب هدف چگونه است؟