تبلیغات تلویزیونی

تبلیغات تلویزیونی اثربخش؛ طراحی، ساخت و اجرا

SCROLL

آنچه در این مقاله می‌خوانید

راه‌های مختلفی برای تبلیغات یک کالا یا محصول وجود دارد و تبلیغات تلویزیونی یکی از تأثیرگذارترین آنهاست. فرض کنید وارد یک سوپرمارکت می‌شوید و می‌خواهید شامپو بخرید. دو برند در قفسه شامپو وجود دارد که هر دو جذابیت ظاهری یکسانی دارند و مواد تشکیل دهنده آنها هم تفاوت چندانی ندارد. یکی از آن برندها را نمی‌شناسید و تبلیغ برند دیگر را بارها در تلویزیون دیده‌اید. کدام برند را انتخاب می‌کنید؟ جواب بسیاری از افراد به این سؤال، برندی است که در تلویزیون دیده‌اند.

داشتن تیزر تبلیغاتی در تلویزیون با وجود هزینه قابل توجهی که دارد می‌تواند گام بلندی در بازاریابی برای کسب‌وکار شما باشد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره Television Advertising بدانید.

تبلیغات تلویزیونی چیست و چه انواعی دارد؟

اگر بخواهیم مختصر و مفید بگوییم، تبلیغات تلویزیونی به هر نوع تبلیغی برای محصول یا خدمات در تلویزیون گفته می‌شود. آغاز این شیوه از تبلیغات به سال ۱۹۴۱ برمی‌گردد؛ زمانی که بازپخش یک تبلیغات رادیویی توسط شرکت بولوا روی صفحه تلویزیونی نمایش داده شد. تصویر این تبلیغ را در زیر می‌بینید.

انواع تبلیغات تلویزیونی

 

از آن زمان تا امروز تیزرهای تبلیغاتی در تلویزیون تغییرات بسیاری داشته‌اند. امروز تبلیغات در تلویزیون خلاقانه‌تر شده‌اند و با رنگ‌های جذاب و موسیقی‌های دلربا تا مدت‌ها در ذهن مخاطب نقش می‌بندند. چنین تبلیغاتی توسط افراد زیادی دیده می‌شوند و بسیار مؤثر هستند؛ هرچند تبلیغ در تلویزیون به آگهی تبلیغاتی محدود نمی‌شود. در ادامه با انواع تبلیغ در تلویزیون آشنا خواهیم شد.

انواع تبلیغات تلویزیونی از نظر تعداد نمایش

ممکن است شما بخواهید محصولات خود را در یک برنامه تلویزیونی خاص تبلیغ کنید یا بخواهید آنها را در برنامه‌های مختلف به مردم نشان دهید. تبلیغات در شبکه‌های تلویزیونی از نظر تعداد نمایش به چهار دسته تقسیم می‌شوند.

  1. تبلیغات تکراری: برخی تبلیغات تلویزیونی به صورت مکرر در طول برنامه‌های مختلف تلویزیونی نمایش داده می‌شود. این نوع تبلیغات به دلیل تکرار بالا، در خاطر بیننده باقی مانده و باعث ایجاد شناخت برند می‌شود.
  2. تبلیغات یکجا: مثال واضح این نوع آگهی تبلیغاتی را در زمان‌های خاص مانند سال نو و جشنواره‌های فصلی می‌بینید. در این نوع تبلیغات، چند تبلیغ مختلف هم‌زمان در یک زمان خاص نمایش داده می‌شوند. مثلاً ممکن است در زمان جام جهانی، تبلیغ حامیان مالی، برنامه‌های تلویزیونی مرتبط و محصولات مختلف در طول فوتبال نمایش داده شود.
  3. تبلیغات تناوبی: گاهی تبلیغات مختلف به صورت تناوبی و در زمان‌های مختلف نمایش داده می‌شوند. نقطه قوت این نوع تبلیغات در تنوع بالای آنها است.
  4. تبلیغات انحصاری: در این نوع تبلیغات، یک تبلیغ خاص در یک برنامه خاص نمایش داده می‌شود. این نوع تبلیغات به دلیل انحصاری بودن، می‌تواند توجه بسیار زیادی را جلب کند. برای مثال، شرکت اپل در سال ۲۰۱۵ تبلیغات تلویزیونی انحصاری را برای معرفی آیفون ۶ در شبکه CBS سفارش داد. این تبلیغات شامل تصاویری از آیفون ۶، قابلیت‌های آن و تأکید بر طراحی زیبا و کارایی آیفون بود. این تبلیغات باعث شد تا مخاطبان بیشتری به آیفون ۶ توجه کنند و این محصول به محبوبیت بیشتری دست یابد.

شما می‌توانید با توجه به استراتژی مارکتینگ خود، اهدافی که از Television Advertising دنبال می‌کنید و سلیقه مخاطبان خود نوع تبلیغ خود را انتخاب کنید.

اهداف تبلیغات تلویزیونی

انواع تبلیغات تلویزیونی از نظر اهداف

زمانی که به سراغ شرکت های تبلیغاتی صدا و سیما می‌روید، باید به هدفی که از تبلیغ دارید هم به‌اندازه زمان پخش آن توجه داشته باشید. تبلیغات تلویزیونی از نظر اهداف تبلیغاتی به سه دسته تقسیم می‌شوند.

  1. تبلیغات تحریکی: در این تبلیغات، شرکت‌ها و برندهای مختلف با استفاده از تصاویر، صدا و متن، محصولات و خدمات خود را به مخاطبان معرفی می‌کنند. هدف از چنین تبلیغاتی افزایش فروش یا پروموت کردن محصول جدید است.
  2. تبلیغات اطلاع‌رسانی: گاهی هدف از تبلیغات تلویزیونی ارائه اطلاعات مفید و آموزنده به مخاطبان است. مثال‌هایی از این نوع تبلیغات شامل تبلیغات بهداشتی، تغذیه‌ای و آموزشی هستند.
  3. تبلیغات عمومی: در این نوع تبلیغات، هدف ارائه پیام‌هایی است که به روحیه و همبستگی اجتماعی کمک می‌کنند. تبلیغات مربوط به حمایت از محیط زیست، افزایش اعتمادبه‌نفس و زندگی اجتماعی نمونه‌هایی از تبلیغات عمومی هستند.

اگر تبلیغ خود را با توجه به اهدافی که دارید بهینه کنید، بالاترین نتیجه را از تبلیغات تلویزیونی دریافت خواهید کرد.

بهترین زمان نمایش تبلیغات تلویزیونی

انتخاب بهترین زمان نمایش تیزر تبلیغاتی تلویزیونی، تا حد زیادی به محتوای تبلیغات و هدف بازاریابی شما بستگی دارد. زمان پخش برنامه‌های پرطرف‌دار مانند فوتبال، فیلم سینمایی‌های پربازدید و برنامه‌های تلویزیونی محبوب، انتخاب بسیار خوبی خواهد بود. همچنین زمان‌های پیک مصرف که مخاطبان بیشترین خریدهایشان را انجام می‌دهند؛ مانند قبل و بعد از تعطیلات، تخفیفات فصلی، نوروز و شب یلدا برای تبلیغات کردن در تلویزیون ایده‌آل هستند.

در کل، بهترین زمان نمایش تبلیغات در تلویزیون بستگی به شرایط بازار، مخاطبان و شبکه‌های تلویزیونی دارد و برای انتخاب بهترین زمان برای تبلیغات تلویزیونی ایران، بهتر است با یک تیم بازاریابی و تخصصی مشورت کنید. تیم بلوباکس یک گروه متخصص و حرفه‌ای است که می‌تواند به شما در انواع روش‌های مارکتینگ از جمله تبلیغات تلویزیونی کمک کند.

بهترین زمان نمایش تبلیغات تلویزیونی

الزامات ساخت تبلیغات تلویزیونی موفق و حرفه‌ای

تا اینجا با انواع تبلیغات در تلویزیون و چگونگی ساخت آنها آشنا شدیم؛ اما وقت آن رسیده ببینیم فوت کوزه‌گری تبلیغات تلویزیونی چیست. برای آنکه تبلیغات موفقی داشته باشید نکات زیر را در نظر بگیرید.

  • شناخت مشتری: قبل از هرگونه تبلیغات، باید بازار هدف و مشتریان را به‌خوبی بشناسید و اطلاعات مورد نیاز برای ساخت تبلیغات را جمع‌آوری کنید. برای مثال، باید بدانید که مشتریان شما چه نوع محصولات و خدماتی را جست‌وجو می‌کنند و از چه کانال‌های تلویزیونی استفاده می‌کنند.
  • برندینگ: تبلیغات تلویزیونی باید با برندینگ شرکت شما هماهنگ باشد و مفهوم برند شما را منعکس کند. شرکت های تبلیغاتی صدا و سیما می‌توانند به شما در ایجاد این هماهنگی کمک کنند.
  • پیام قوی: تبلیغ شما باید پیام قوی و مؤثری داشته باشد که مخاطبان را درگیر کرده و به آنها انگیزه خرید بدهد.
  • تنوع: برای جلب توجه مخاطبان، باید تبلیغات شما متنوع باشد و همواره از یک الگوی خاص پیروی نکند.
  • زمان‌بندی مناسب: برای ساخت تبلیغ تلویزیونی موفق، باید زمان مناسبی را برای پخش آن انتخاب کنید. برای مثال، اگر می‌خواهید تبلیغاتی برای محصولات تابستانی بسازید، باید آن را در فصل تابستان و قبل از شروع فصل پخش کنید.
  • استفاده از افراد معروف: بد نیست هزینه تبلیغات تلویزیونی را برای تبلیغ با کمک افراد مشهور صرف کنید. استفاده از افراد معروف و محبوب به‌عنوان سخنرانان یا بازیگران تبلیغات تلویزیونی، باعث می‌شود که مخاطبان بیشتر به تبلیغات شما توجه کنند.
  • مخاطب‌مداری: برای ساخت تبلیغات موفق تلویزیونی، باید به نیازها و مسائل مخاطبان توجه کرد و به آن‌ها راه‌حل‌هایی ارائه داد.
  • ارزش افزوده: تبلیغ شما باید ارزش افزوده برای مخاطبان داشته باشد. برای مثال، می‌توانید در تبلیغات خود اطلاعات مفیدی درباره محصولات خود ارائه دهید و به مخاطبان کمک کنید تا تصمیم به خرید بهتری بگیرند.

در کل، ساخت تبلیغات تلویزیونی موفق و حرفه‌ای، نیازمند شناخت مشتریان، برندینگ، پیام قوی، تنوع، زمان‌بندی مناسب، استفاده از افراد معروف، مخاطب‌مداری و ارزش افزوده است. بلوباکس با سابقه و تجربه کافی در زمینه بازاریابی و تبلیغات به شما کمک می‌کند تا مناسب‌ترین آگهی تبلیغاتی را در بهترین زمان و با بالاترین بازدهی برای کسب‌وکار خود تولید کنید.

الزامات ساخت تبلیغات تلویزیونی موفق

نمونه‌های جذاب

اگر می‌خواهید نمونه‌های جذاب تبلیغات تلویزیونی ایران را بشناسید، تنها کافی است به حافظه خود برگردید. کدام تبلیغ و شعار تبلیغاتی در ذهنتان باقی مانده است؟ “خوشمزه و خوشنام”؛ “زیبا، جادار، مطمئن” و “پشتم گرمه” از جمله شعارهایی هستند که به‌واسطه تبلیغات قوی در ذهن ما باقی مانده‌اند.

برخی برندهای تبلیغاتی، در هنگام پخش تبلیغات خود، از تکنیک‌هایی مانند استفاده از تصاویر جذاب و آهنگ‌های شناور برای جذب توجه بیشتر مخاطبین استفاده می‌کنند. به‌عنوان مثال، تبلیغات شرکت کوکاکولا با آهنگ “I’d Like to Teach the World to Sing” در دهه ۱۹۷۰، یکی از موفق‌ترین تبلیغات تلویزیونی تاریخ به شمار می‌رود.

تعرفه تبلیغات صدا و سیما چقدر است؟

درست است که تبلیغ کردن در تلویزیون تأثیر بسیاری در شناخته شدن برند و افزایش فروش دارد؛ اما هزینه تبلیغات تلویزیونی هم بسیار بالاست. طبق گزارش شرکت AdAge در سال 2020 هزینه پخش تبلیغ ۳۰ ثانیه‌ای در سوپربول ۵.۵ میلیون دلار برآورد شده است. اما در مورد کشور ما، تعرفه تبلیغات صدا و سیما به موارد مختلفی بستگی دارد.

در ساعات بامداد و صبح قیمت تبلیغات کمتر است و در ساعات غروب و شب به بالاترین نرخ خود می‌رسد. قیمت تبلیغات تلویزیونی در صدا و سیما به ازای هر ثانیه محاسبه می‌شود و ممکن است تا بیش از ۳۰۰ میلیون تومان هم برسد؛ اما برای محاسبه دقیق باید به تعرفه شبکه مورد نظر خود و زمان پخش تبلیغ توجه کنید.

بیشتر از 80 سال است که تبلیغات تلویزیونی دنیای مارکتینگ را تغییر داده است. آگهی تبلیغاتی در تلویزیون می‌تواند تاثیر بسیاری در فروش و شناساندن محصولات به مخاطب داشته باشد؛ اما باید اصولی و دقیق انجان شود. تا به حال تبلیغات تلویزیونی ایران را امتحان کرده‌اید؟ نتیجه این تبلیغات را چطور ارزیابی می‌کنید؟

 

مقالات مرتبط
FOLLOW US

تبلیغات تلویزیونی اثربخش؛ طراحی، ساخت و اجرا