بدون شک موشن گرافیکها به دلیل جذابیت بالا، انعطافپذیری و سرعت بالایی که در انتقال مفاهیم دارند، یکی از بهترین روشها برای ساخت تیزر تبلیغاتی هستند. ساخت موشن گرافی ساخت موشن گرافیک پیچیدگیهای خاص خود را دارد و هر چند وقت یک بار با تکنیکی تازه جذابیتهای تازهای خلق میکند. در عین حال محبوبیت ویدئو موشنها در بالاترین حد خود قرار گرفته است.
طبق آمار شرکت oberlo در سال 2021، 86% از تبلیغات آنلاین با استفاده از ویدئوهای موشن گرافیک انجام میشود. این آمار نشان میدهد، اگر تا امروز به ساخت موشن گرافیک فکر نمیکردید وقت آن رسیده که تغییری تازه در تبلیغات خود ایجاد کنید.
بهترین روش ساخت موشن گرافیک چیست؟
روشهای مختلفی برای ساخت موشن گرافیک آنلاین وجود دارد و هر کدام از آنها مزایا و معایب خود را دارند. این که کدام روش بهتر است به محتوای شما و نیازی که دارید بستگی دارد. اگر به ایجاد موشن گرافیکی با کیفیت و پیچیدگی بالا نیاز دارید، بهترین راه این است که تیمی از سناریونویسها، طراحان گرافیک، انیماتورها، تدوینگرها و صدابرداران را استخدام کنید تا با همکاری هم ویدئویی با کیفیت بالا و تأثیرگذار ایجاد کنید.
برای موارد سادهتر و کسبوکارهایی که توانایی مالی کمتری دارند، قالبهای موشن گرافیک آماده، یک گزینه مطلوب محسوب میشوند. این قالبها حاوی عناصر گرافیکی و انیمیشنهای ساده هستند که برای تولید ویدئوهایی با محتوای کمتر، قابل استفاده هستند. قالبهای موشن گرافیک میتوانند در وبسایتهایی مانند VideoHive به صورت آنلاین در دسترس باشند.
ابزارهای مختلفی هم برای طراحی موشن گرافیک وجود دارد. شما باید با توجه به نیاز خود ابزار خود را هم انتخاب کنید. در ادامه تعدادی از مهمترین ابزارهای ساخت موشن گرافیک را معرفی کردهایم.
ابزارهای حرفهای برای ساخت موشن گرافیک
در هر شغلی تعدادی ابزار مهم و ضروری وجود دارد. ابزار موشن گرافی هم نرمافزارهای حرفهای هستند که کمک میکنند در کمترین زمان و با بهترین کیفیت موشن گرافی بسازیم. اگر تصمیم خود را برای شروع حرفه موشن گرافیک گرفتهاید، خوب است نگاهی به این ۴ ابزار ضروری برای ساخت تیزر تبلیغاتی موشن گرافیک بیندازید که به شما کمک میکند آینده شغلی درخشانی داشته باشید.
فتوشاپ (Photoshop): یک ابزار ابتدایی برای همه هنرمندان موشن و طراحان گرافیک در صنعت طراحی، نرمافزار فتوشاپ است که یک نرمافزار ویرایش تصویر با قابلیتهای بسیار متنوع است.
ایلاستریتور (Illustrator): نرمافزاری برای تصویرسازی که در آن تصاویر به صورت وکتور نمایش داده میشوند و به همین دلیل کیفیت بالایی دارند.
افترافکت (After Effects): افترافکت ابزار اصلی برای ساخت موشن گرافیک است. اگر میخواهید بهعنوان یک موشن گرافیست استاد شوید، باید Adobe After Effects را یاد بگیرید. AE یک نرمافزار انیمیشن ۲٫۵ بعدی است که به شما امکان طراحی، تغییر، ترکیب و متحرکسازی در فضای دو بعدی و سه بعدی را میدهد.
سینما ۴ بعدی (Cinema 4D): یکی از رایجترین ابزار طراحی سه بعدی برای طراحی موشن گرافی نرمافزار سینما فور دی است. این نرمافزار به طور گسترده در دنیای موشن گرافیک برای مدلسازی، انیمیشن و جلوههای شبیهسازی استفاده میشود.
به غیر از این نرمافزارها تعداد زیادی برنامه دیگر نیز برای موشن گرافی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایبی دارند؛ اما اگر هنوز ابتدای راه هستید، همین ابزار شروع خوبی برای شما خواهند بود.
آیا ساخت موشن گرافیک با هوش مصنوعی امکانپذیر است؟
هوش مصنوعی در چند سال اخیر پیشرفتهای بسیار زیادی داشته است. از نوشتن محتواهای متنی گرفته تا تولید عکس و ویدئو با کمک هوش مصنوعی سادهتر شدهاند. حالا دیگر ساخت موشن گرافیک با هوش مصنوعی (AI) نیز امکانپذیر است. با پیشرفت تکنولوژی هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، شرکتهایی مانند Adobe و NVIDIA به دنبال ارائه راهکارهایی هستند که بتوانند از این تکنولوژی در ساخت موشن گرافیک استفاده کنند.
به طور مثال Adobe پلاگینی با نام Adobe Sensei را برای نرمافزار After Effects ارائه کرده است که به کاربران اجازه میدهد تا با استفاده از هوش مصنوعی، انیمیشنهای پیچیده را با سرعت بیشتری ایجاد کنند. همچنین NVIDIA نیز با ارائه پلتفرم NVIDIA Omniverse به طراحان موشن گرافیک اجازه میدهد تا با استفاده از هوش مصنوعی، خیلی سریعتر از قبل انیمیشنهای باکیفیت بسازند.
با این حال باید توجه داشت که هوش مصنوعی هنوز نمیتواند به طور کامل جایگزین انسان در طراحی و ساخت موشن گرافیک باشد و نیاز به دخالت انسانی در برخی قسمتهای ساخت ویدئوهای موشن گرافیک تبلیغاتی همچنان وجود دارد.
مراحل ساخت موشن گرافیک
برای ساخت موشن گرافیک حرفه ای به یک ایده ناب و جالب در کنار سناریوی مناسب، اجرای باکیفیت و انتشار مناسب احتیاج دارید. در عین حال تمام این موارد باید به گونهای باشند که با اهداف مارکتینگ برند شما هماهنگ باشند. اگر بتوانید تمام مراحل را بهدرستی پیش ببرید، میتوانید فروش خود را بیشتر کنید. بهعلاوه بر اساس آمار منتشر شده در wordstream ویدئوهای موشن گرافیک در مقایسه با محتوای متنی، ۱۲۰۰٪ بیشتر به اشتراک گذاشته میشوند؛ پس استفاده از موشن گرافی باعث بالا رفتن آگاهی مخاطبان از برند شما هم میشود. در ادامه مراحل تولید موشن گرافیک را مرور میکنیم.
۱. برنامهریزی و نوشتن ایدهها
در اولین مرحله از ساخت موشن گرافیک، یک ایده برای ویدئو موشن خود انتخاب کنید و یک داستان کوتاه برای توصیف آن ایجاد کنید. داستان ویدئو را بنویسید و اسکریپت نهایی آن را تهیه کنید. همچنین باید در همین ابتدا برای تولید تیزر تبلیغاتی خود برنامهریزی کنید.
۲. طراحی گرافیک و انیمیشن
در مرحله بعدی گرافیکهای مختلف برای موشن گرافیک طراحی میشوند. طراحی گرافیک شامل ایجاد شخصیتها، طراحی تصاویر و تعریف حرکات و انیمیشنهای مورد نیاز است. برای این کار میتوانید از نرمافزارهایی مانند Adobe Illustrator، Adobe Photoshop و Cinema 4D که پیشتر معرفی کردهایم، استفاده کنید.
۳. تولید ویدئو
دیگر وقت آن رسیده که ساخت موشن گرافیک را آغاز کنید. بر طبق اسکریپتهایی که قبلاً تهیه کردید، گرافیکها و انیمیشنها را به صورت ویدئویی با هم ترکیب کنید و موسیقی، صدا و افکتهای صوتی را به آن اضافه کنید. برای این کار میتوانید از نرمافزارهایی مانند Adobe After Effects، Final Cut Pro و Premiere استفاده کنید.
۴. ویرایش و تدوین
پس از ساخت ویدئوی اولیه باید آن را به صورت کامل و با تمامی جزئیات در نرمافزارهای ویرایش و تدوین ویدئویی ویرایش کنید. در این مرحله تصمیمگیری در مورد زمانبندی، جریان داستان و افزودن افکتهای صوتی و بصری انجام میشود. جزئیات را دست کم نگیرید. همین جزئیات هستند که باعث میشوند ساخت موشن گرافیک حرفهایتر و جذابتر باشد.
۵. صداگذاری و بلندگویی
در آخرین مرحله موسیقی و صداهای پسزمینه به ویدئو اضافه میشوند. برای این کار میتوانید از خود صداگذار و دستگاههای ضبط صدا استفاده کنید. در نهایت پس از انجام همه مراحل، میتوانید ویدئوی موشن گرافیک نهایی را برای استفاده در شبکههای اجتماعی، وبسایت یا تبلیغات آنلاین منتشر کنید. زمان انتشار و پلتفرمی که ویدئو در آن منتشر میشود نیز در دیده شدن تیزر تبلیغاتی موشن گرافیک مؤثر هستند.
نمونه موشن گرافیک در بلوباکس
آژانس تبلیغاتی بلوباکس به شما کمک میکند تا به صورت حرفهای موشنگرافیهای تبلیغاتی را متناسب با اهداف تبلیغاتی و سلیقه مخاطبان خود در اختیار داشته باشید. ویژگیهایی مانند جذابیت، کوتاه بودن، اصالت و قابلیت انتشار در پلتفرمها و شبکههای اجتماعی گوناگون، باعث میشود ساخت موشن گرافی با بلوباکس نتیجه تبلیغاتی مطلوبی برای کسبوکار شما داشته باشد. شما میتوانید چند نمونه موشن گرافیک در بلوباکس را اینجا ببینید.
تعرفه ساخت موشن گرافیک چقدر است؟
هر سال انجمن صنفی طراحان گرافیک در یک فایل تعرفه موشن گرافیک و همچنین طراحی گرافیک را اعلام میکند. هرچند ممکن است بر حسب نوع کار و افرادی که با آنها کار میکنید ساخت موشن گرافیک هزینههای متفاوتی داشته باشد.
برای مثال ساخت لوگو موشن با ساخت تیزر موشن گرافیک با هم متفاوت هستند. ممکن است با توجه به طولانی بودن تیزر هزینه ساخت آن تفاوت کند. علاوه بر این معمولاً شرکتهای تبلیغاتی تعرفههای خود را در چند سطح بیان میکنند تا مخاطب بتواند انتخاب کند چه نوع خدماتی برایش مفید است. به همین دلیل شاید بد نباشد قبل از برونسپاری کار موشن گرافی از چند آژانس یا فریلنسر به طور جداگانه قیمت بگیرید.