موشن گرافیک

موشن گرافیک چیست و چگونه موشن گرافیست حرفه‌ای شویم؟

SCROLL

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بخش بزرگی از تبلیغات یا محتوای شبکه‌های اجتماعی به صورت موشن گرافیک ارائه می‌شوند. تمام عناصر گرافیکی متحرک و جذابی که در صفحات اجتماعی، بنرهای متحرک و حتی تبلیغات تلویزیونی می‌بینید، هنر دستان طراحان موشن گرافی است. در این مقاله قرار است ببینیم موشن گرافی چیست و چه طور می‌تواند در روند ساخت تیزر تبلیغاتی یا تولید محتوا ویژه یک برند مؤثر باشد.

موشن گرافیک

موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک یکی از شاخه‌های هنرهای دیجیتالی است که با استفاده از ترکیب عناصر گرافیکی، موزیک، صدا و حرکت، ویدئوهایی با ارزش افزوده بالا ایجاد می‌کند. این شاخه از هنر دیجیتالی در سال‌های اخیر بسیار محبوب شده و به‌عنوان یکی از راهکارهای مؤثر برای تبلیغات و بازاریابی در کسب‌وکارها شناخته شده است.

برای آنکه دقیقاً بدانید موشن گرافی چیست می‌توانید به تصاویر گرافیکی فکر کنید که با نرم افزار موشن گرافیک متحرک شده‌اند. البته برای ساخت موشن گرافی تکنیک‌های زیادی وجود دارد. هر کدام از این تکنیک‌ها برای ساخت نوعی از موشن گرافیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موشن گرافیک چه انواعی دارد؟

موشن گرافی را می‌توان از چند نظر دسته‌بندی کرد. برای مثال موشن گرافی از نظر محتوا به چند دسته آیکون، لوگو، فیلم کوتاه، بازاریابی دیجیتال، اینفوگرافی و پرزنتیشن طبقه‌بندی می‌شوند. شاید بتوانید انواع دیگری از محتوا را نیز به صورت موشن گرافی به مخاطب ارائه دهید.

اما از نظر تکنیک ساخت، انواع موشن گرافی چیست؟ نرم‌افزارها و تکنیک‌های زیادی برای ایجاد یک تصویر گرافیکی متحرک وجود دارد. هرچند برخی از این تکنیک‌ها بیشتر به ساخت انیمیشن شانه می‌زنند تا ایجاد موشن گرافیک؛ اما تمام این تکنیک‌ها برای ساخت محتوا و البته در دنیای بازاریابی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساخت انیمیشن با دست

شاید شما هم قبول داشته باشید که نقاشی‌های دستی حال و هوای نوستالوژیک و خاصی دارند. این نوع موشن گرافیک با استفاده از دست و ابزارهای سنتی مانند قلم، مداد و کاغذ ایجاد می‌شود. این نوع از موشن گرافیک به دلیل ظاهر دست‌ساز و طبیعی، شخصیت و جذابیت خاصی دارد. البته امروز به دلیل سرعت بالاتر استفاده از نرم‌افزارهای دیجیتال رایج‌تر است.

انیمیشن کامپیوتری

این نوع موشن گرافیک با استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی سه بعدی مانند  3Dmax و Maya ایجاد می‌شود. این سبک موشن گرافیک به دلیل قابلیت سفارشی‌سازی بالا، توانایی ایجاد جزئیات بیشتر و ابعاد سه بعدی، بسیار محبوب است. این انیمیشن‌ها می‌توانند سه بعدی یا دو بعدی باشند. این نوع از موشن گرافیک به دلیل قابلیت سفارشی‌سازی بالا و توانایی ایجاد جزئیات بیشتر، برای تولید کاراکترهای بازی، فیلم و ویدیوهای تبلیغاتی استفاده می‌شود.

وایت‌بورد

شاید کمتر کسی بداند این روش موشن گرافی چیست. این نوع موشن گرافیک با استفاده از یک تخته سیاه و سفید و قلم نوری ایجاد می‌شود. این نوع از موشن گرافیک به دلیل سادگی و قابل فهم بودن، برای تولید ویدیوهای آموزشی کاربرد بسیاری دارد.

استاپ موشن

در این تکنیک، فیلم از تصاویر پشت سر هم قرار گرفته از یک صحنه با استفاده از اشیا و شخصیت‌های سه‌بعدی تشکیل می‌شود. در هر فریم از این تصاویر، شخصیت‌ها و اشیا به صورت کوچکی حرکت می‌کنند تا به نهایت ایجاد احساس حرکت و انیمیشن برای تماشاگران برسد.

انواع موشن‌گرافیک

کاربرد موشن گرافیک چیست؟

حالا می‌دانید تکنیک‌ها و روش‌های رایج موشن گرافی چیست؛ اما هر کدام از این تکنیک‌ها کاربردهای متفاوتی دارند. برای مثال برای گرفتن بهترین نتیجه باید دانست زمان مناسب برای استفاده از استاپ موشن چیست یا چه زمانی خوب است آیکون‌های یک نرم‌افزار دارای موشن‌های متفاوتی باشند. بنابراین باید بدانید کاربرد موشن گرافیک چیست.

از موشن گرافیک می‌توانید در قسمت‌های متفاوت کسب‌وکار خود استفاده کنید. شاید ندانید برای بیزینس شما کاربرد استاپ موشن یا به طور کل موشن گرافی چیست، اگر خود شما در این موارد اطلاعات کافی ندارید می‌توانید از افراد حرفه‌ای مشورت بگیرید. متخصصین ما در بلوباکس آماده مشاوره دادن به شما عزیزان در زمینه مارکتینگ و استفاده از موشن گرافی هستند.

برخی از مهم‌ترین کاربردهای موشن گرافی در زیر آورده شده است.

  • تبلیغات و بازاریابی: موشن گرافیک برای تولید ویدیوهای تبلیغاتی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این تکنیک، می‌توان ویدیوهایی جذاب و نشان دهنده محصول یا خدمات شرکت ساخت.
  • سینما و تلویزیون: در سینما و تلویزیون هر ساله تعداد زیادی فیلم کوتاه، انیمیشن و تبلیغات به صورت ویدئو موشن و با تکنیک‌های موشن گرافی ساخته می‌شود.
  • بازی‌های کامپیوتری: طرف‌دارهای بازی‌های کامپیوتری خیلی خوب می‌دانند کاربرد موشن گرافی چیست. در حال حاضر بازی‌های کامپیوتری به یک صنعت عظیم تبدیل شده است. به طوری که حتی شرکت‌هایی با ماهیت‌های مجزا با گیمیفیکیشن و بازی تبلیغات خود را منتشر می‌کنند.
  • طراحی صفحات وب: بخش‌های زیادی از وب‌سایت‌ها از موشن دیزاین برای تجربه کاربری بهتر و تعامل بیشتر با کاربر استفاده می‌کنند.
  • محتوای آموزشی: چه به صورت حضوری و چه آموزش از راه دور محتواهای آماده شده با تکنیک‌های موشن گرافی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا آموزش بهتر از قبل صورت گیرد.

این همه مزیت و کاربرد روشن می‌کند که دلیل استفاده روزافزون از موشن گرافی چیست. به همین دلیل بسیاری به دنبال آموزش موشن گرافی هستند. برای انجام هر کاری باید به ابزار آن کار مسلط شوید و ابزار موشن گرافی نرم‌افزارهای تخصصی هستند.

موشن گرافیست

نرم افزارهای ساخت موشن گرافی

روش‌های متفاوت زیادی برای ساخت موشن گرافی وجود دارد و هرکدام ابزار تخصصی خود را دارند. البته می‌توان با فتوشاپ و ایلاستریتور موشن گرافی ساخت؛ اما این نرم‌افزارها بیشتر ابزاری قوی برای ایجاد تصاویر گرافیکی هستند و برای ساخت موشن نرم‌افزارهای بسیار دقیق‌تر و بهتری وجود دارد که بیشتر به کار طراحان می‌آید. در ادامه خواهیم دید مهم‌ترین ابزارهای موشن گرافی و ویدیو موشن چیست.

افترافکت؛ آخرین ضلع مثلث ادوبی

موشن گرافیست‌ها حتماً می‌دانند افترافکت چیست. این نرم‌افزار مانند فتوشاپ و ایلاستریتور برنامه‌ای از شرکت ادوبی برای ساخت موشن است. این نرم‌افزار ابزارهای زیادی در اختیار کاربران قرار می‌دهد، به همین دلیل بسیار پرکاربرد است. به‌علاوه آموزش‌های زیادی برای آن حتی به صورت رایگان وجود دارد که کار را برای تازه‌کارها راحت‌تر کرده است. دیدن آموزش‌ها حتی می‌تواند به درک بهتر اینکه موشن گرافی چیست کمک کند.

نرم‌افزارهای حرفه‌ای مخصوص تلفن همراه

الایت موشن؛ طراحی در گوشی اندروید

برنامه‌های موشن دیزاین زیادی برای گوشی موبایل وجود ندارد که بتواند نیازهای طراحان را به طور کامل برطرف کند. در این بین برنامه الایت موشن (Alight Motion) یک برنامه حرفه‌ای برای تولید موشن گرافیک بر روی گوشی‌های اندروید است که امکانات زیادی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. این برنامه ورژن پرو به نام برنامه الایت موشن پرو دارد که حتی امکانات بیشتری برای کاربران دارد.

کاین مستر؛ ادیت ویدیو با گوشی موبایل

یکی دیگر از برنامه‌های مشهور گوشی برای تدوین ویدیو کاین مستر KaineMaster است. درست است که این ویدیو برای ادیت ویدیو طراحی شده است اما می‌توانید ساخت موشن گرافیک با کاین مستر را امتحان کنید. برای ساخت موشن‌های ساده در زمان کوتاه کارآمد و کاربردی است.

نرم‌افزارهای حرفه‌ای مخصوص کامپیوتر یا دسکتاپ

سینما فوردی؛ موشن گرافی سه بعدی

سینما فوردی (cinema 4D) یک نرم‌افزار حرفه‌ای برای ساخت موشن گرافی‌های سه بعدی و البته مدل‌سازی است. استفاده از این برنامه ممکن است برای تازه‌کارها کمی سخت باشد؛ اما امکانات و قابلیت‌های زیادی در اختیار طراح قرار می‌دهد.

پریمیر، ادیت ویدیو و موشن گرافی

پریمیر یکی دیگر از برنامه‌های ادوبی است که به صورت اختصاصی برای ادیت ویدیو ساخته شده است. اما با توجه به پلاگین‌ها و قابلیت‌های زیادی که دارد می‌توانید از آن برای ساخت موشن هم بهره بگیرید. هرچند در نهایت بسیاری از کارها با افترافکت راحت‌تر پیش خواهند رفت. قطعاً این برنامه در کنار افترافکت هر کاری در تولید ویدیو و موشن گرافی را ممکن می‌کند.

برای انتخاب نرم افزار موشن گرافیک از خودتان بپرسید، خواسته شما برای تولید موشن گرافی چیست؟ به غیر از برنامه‌های نام برده شده برای نرم‌افزارهای دیگری نیز وجود دارند. علاوه بر این هوش مصنوعی نیز بسیاری از کارها را برای طراحان ساده کرده است. انتخاب نرم‌افزار به این موضوع بستگی دارد که استفاده شما از موشن گرافی چیست.

موشن گرافی برای یک کسب و کار

آیا موشن گرافی برای یک کسب و کار جذاب است؟

با توجه به قابلیت موشن گرافی و کاربردهای آن به نظر می‌رسد موشن گرافی بتواند خیلی از اهداف بیزینس‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک را برآورده کند. به همین دلیل بسیاری از کسب و کارها با توجه به اینکه هدف آنها از استفاده از موشن گرافی چیست از انواع تکنیک‌ها برای ساخت بهترین موشن استفاده می‌کنند. تابه‌حال از موشن گرافی در کسب و کار خود استفاده کرده‌اید؟ آیا استفاده از موشن گرافی توانسته به شما در جذب مخاطب بیشتر کمک کند؟ ابزارهایی که برای آماتورها و حرفه‌ای‌ها می‌شناسید که اینجا معرفی نشدند، چه ابزارهایی هستند؟

 

مقالات مرتبط
FOLLOW US

موشن گرافیک چیست و چگونه موشن گرافیست حرفه‌ای شویم؟