اگر به فکر رشد برندتان هستید از استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی غافل نشوید!

تدوین استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی در 6 مرحله

SCROLL

آنچه در این مقاله می‌خوانید

 تصور کنید می‌خواهید یک بسته پستی را برای دوست خود ارسال کنید؛ بدون مشخص کردن مقصد این بسته یا انتخاب شرکت پست معتبر احتمالا بسته شما هیچ‌وقت به مقصد نمی‌رسد! حضور برندها در شبکه‌های اجتماعی نیز بی شباهت به این موضوع نیست. اگر برندها بدون استفاده از ابزار درست یا بدون داشتن یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی مناسب اقدام به فعالیت در این فضای پرهمهمه کنند، نمی‌توانند صدا و پیام برندشان را به گوش مخاطبان هدف خود برسانند. پس با ما همراه باشید تا در این مقاله یک چارچوب مناسب را برای تدوین استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی به شما معرفی کنیم.

 

6 گام تدوین استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی

همان‌طور که گفتیم برای موفقیت در سوشال مدیا مارکتینگ باید کاملا حساب‌شده و با استراتژی‌های از پیش طراحی‌شده قدم بردارید. تذوین استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی شامل این گام‌ها می‌شود:

 

  • اهداف خود را از تبلیغات در شبکه های اجتماعی مشخص کنید

در ابتدا لازم است درباره آن‌چه که می‌خواهید با استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی خود به دست آورید، به‌طور دقیق فکر کنید. شاید اولویت اصلی شما ایجاد آگاهی از برند باشد یا شاید دوست دارید لید یا مشتریان راغب بیشتری را جذب کنید. بعد از اینکه اهداف خود را تعیین کردید، لازم است برای کانال‌هایی که قصد استفاده از آن‌ها را دارید، معیارهایی را مشخص کنید. این معیارها می‌توانند شامل نرخ مشاهده (Reach)، تعداد دفعات نمایش (Impression) ، نرخ رشد مخاطب (Audience growth) و نرخ تکمیل ویدیو (Video completion rate) باشند.

 

  • مخاطبان خود را بشناسید

برای توسعه محتوایی که مخاطبان هدف شما را جذب کند و الهام‌بخش هم باشد، نیاز دارید بفهمید مخاطبان شما دقیقا چه کسانی هستند و چه محتوایی با علاقه‌مندی‌ها و نیازهای آن‌ها همخوانی دارد. می‌توانید برای بررسی عمیق علایق و سلایق مخاطبان خود از گروه‌های متمرکز، مصاحبه و نظرسنجی استفاده کنید. همچنین ایده بدی نیست اگر به سوشال لیسنینگ یا همان گوش دادن در شبکه‌های اجتماعی بپردازید؛ به‌عبارت دیگر باید مکالمات و روندهایی را که در شبکه‌های اجتماعی مختلف درباره برند شما و برندهای رقیب‌تان وجود دارد تجزیه‌وتحلیل کنید.

 

  • رقبای خود را بررسی کنید

هدف نهایی در بازاریابی این است که مشتریان برند ما را به برندهای رقیب ترجیح بدهند. به همین دلیل تحقیق در مورد رقبا اهمیت زیادی دارد. با این کار می توانید از فعالیت‌هایی که رقبای شما در رسانه های اجتماعی انجام می دهند برای بهبود استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی خودتان ایده بگیرید. همچنین رصد رقبا به شما این امکان را می‌دهد تا خارج از چارچوب فکر کنید و با ارائه محتوای جدید تمایز برند خود را برجسته کنید. پس لازم است هم‌زمان با رصد فعالیت شرکت‌های رقیب بر روی تولید محتوایی که بیشترین تعامل و مشارکت را ایجاد می‌کند، تمرکز کنید. فراموش نکنید که برای الهام گرفتن در این خصوص، افراد تاثیرگذار در صنعت خود را دنبال کنید.

 

  • پلتفرم های مناسب را انتخاب کنید

همه پلتفرم های شبکه‌های اجتماعی به یک شکل ساخته نشده‌اند. پلتفرم‌هایی را برای حضور و فعالیت انتخاب کنید که با مخاطبان هدف، صنعت و اهداف شما متناسب هستند. اگر یک کسب‌و‌کار B2B هستید که می خواهید با سایر شرکت‌ها ارتباط برقرار کنید، لینکدین یک گزینه عالی محسوب می‌شود. اما اگر یک بوتیک لباس‌ مخصوص دختران نوجوان هستید، تیک تاک برای شما انتخاب مناسب‌تری خواهد بود. به یاد داشته باشید که می توانید چندین پلتفرم شبکه‌های اجتماعی را انتخاب کنید، به شرطی که در همه آن‌ها محتوایی منحصربه‌فرد و مرتبط منتشر کنید.

انتخاب شبکه اجتماعی مناسب یکی از مهم ترین استراتژی های بازاریابی شبکه های اجتماعی محسوب می شود.

 

 

  • محتوای خود را توسعه دهید

بعد از انتخاب پلتفرم مناسب، زمان آن است که یک استراتژی محتوا ایجاد کنید. مطمئن شوید که همه محتواهایی که تولید می‌کنید با صدای برند شما یا شخصیتی که می خواهید از برند خود به مخاطبان هدف‌تان منتقل کنید، مطابقت دارند. همچنین، یک تقویم محتوا تهیه کنید که زمان انتشار پست های شما را برای پلتفرم‌های مختلف مشخص کند.

 

  • از گزارش گیری و انجام اصلاحات غافل نشوید

اصلا به استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی به چشم مقوله‌ای ثابت نگاه نکنید. این استراتژی به‌احتمال زیاد چندین بار تغییر خواهد کرد زیرا بعد از تجزیه‌و‌تحلیل نتایج ممکن است به این نتیجه برسید که برای کسب نتایج موردنظر بهتر است در استراتژی‌های موجود تغییراتی ایجاد کنید. پس از اجرای استراتژی اولیه، به‌طور منظم رسانه‌های اجتماعی خود را بررسی کنید. مطمئن شوید محتوای شما و میزان تعاملی که با مخاطبان خود دارید شما را در تحقق اهداف کسب‌وکارتان یاری می‌کند. اگر این‌طور نیست، باید استراتژی اولیه خود را اصلاح کنید.

 

انواع استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی روش‌های بسیار متنوعی دارد. هرکدام از این روش‌ها مزایای و معایب خاص خود را دارند. برای داشتن بهترین استراتژی سوشال مدیا مارکتینگ باید انواع روش‌ها را به‌خوبی بشناسید.

  • بازاریابی محتوا

ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش سوشال مدیا مارکتینگ ایجاد محتوای کاربردی، متناسب با پرسونای مخاطب است. محتوای خوب راه خودش را پیدا و مخاطبان جدیدی را به مجموعه شما اضافه می‌کند. حتما این جمله مشهور بیل گیتس را شنیده‌اید که می‌گوید «محتوا پادشاه است.» اما خب هر پادشاهی استراتژی خاص خودش را دارد. محتوای برند شما هم باید خاص خود شما باشد. برای اینکه بهترین استراتژی محتوا را داشته باشید، باید قوانینی را که برای بازاریابی محتوا وجود دارد رعایت کنید؛ اما تجربه، آموخته‌های فردی و شناختی که از مخاطبین خود دارید هم نقش مهمی در تصمیمات شما ایفا خواهد کرد.

 

  • افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش

افیلیت مارکتینگ نوعی از بازاریابی است که در شبکه‌های اجتماعی محبوبیت بسیاری دارد. در این نوع بازاریابی یک بازاریاب که می‌تواند اینفلوئنسر اینستاگرام یا وبلاگ‌نویس باشد، لینک فروش محصول را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و آن‌ها را به خرید آن محصول ترغیب می‌کند و به‌ازای هر خریدی که از طریق لینک افیلیت صورت بگیرد، آن فرد پورسانت دریافت می‌کند.

می‌توانید برای پیدا کردن ناشران مناسب از پلتفرم‌های مختص به افیلیت مارکتینگ استفاده کنید. این پلتفرم‌ها امکان بررسی بهتر نتایج بازاریابی، ردیابی مناسب و مدیریت پرداخت را برای شما فراهم می‌کنند. افیلیت مارکتینگ در اینستاگرام از محبوبیت بسیاری برخوردار است؛ اما شما می‌توانید تقریبا در همه شبکه‌های اجتماعی لینک‌های افیلیت را پیدا کنید. در این روش از بازاریابی ممکن است پرداخت به‌ازای فروش، جذب مشتریان بالقوه، نمایش آگهی و کلیک انجام شود. نحوه پرداخت بین طرفین توافق می‌شود و به هدف تبلیغ‌کننده بستگی دارد.

برای مطالعه بیشتر این مقاله را بخوانید:

تبلیغات کلیکی چه تحولی در کسب‌وکارها ایجاد می‌کند؟

 

  • اینفلوئنسر مارکتینگ

یکی از رایج‌ترین شیوه‌هایی که معمولا برای تبلیغ یک محصول یا حتی پروموت کردن آن به کار می‌رود، کمک گرفتن از اینفلوئنسر مارکتینگ است. اینفلوئنسرها به دلیل تاثیرگذاری بالا و نفوذ قابل‌توجهی که بر مخاطبان خود دارند می‌توانند نقش موثری در شناخت برند و بهبود فروش داشته باشند. برای مشاهده نمونه‌های شاخصی که در این حوزه تولید شده است، توصیه می‌کنیم نمونه ‌کارهای آژانس دیجیتال مارکتینگ بلوباکس را ببینید.

اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از تاثیرگذارترین استراتژی های بازاریابی شبکه های اجتماعی برای شناخت برند و جذب مخاطب است.

  • کمپین‌های داده محور

در حال حاضر اجرای کمپین‌های داده‌محور از محبوبیت بالایی برخوردار است. طبق گزارش سال ۲۰۱۹ Altimeter کسب‌وکارها کمپین‌های داده‌محور را بیشتر پذیرفته‌اند، به‌طوری‌که در آن سال ۴۱ درصد از کسب‌وکارها مهارت‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را هنگام استخدام بازاریابان دیجیتال در اولویت قرار داده‌اند.

نکته مهم در مورد چنین کمپین‌هایی این است که باید داده کافی وجود داشته باشد که فرایند تحلیل را امکان‌پذیر نماید. ابزارهای گوناگونی برای جمع‌آوری، سازمان‌دهی و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها وجود دارند که بازاریاب‌های حرفه‌ای به خوبی می‌دانند چطور از آن‌ها استفاده کنند. داده‌محور بودن کمپین‌های سوشال مدیا مارکتینگ به شما کمک می‌کند از حدس و گمان فاصله بگیرید و تیر بازاریابی خود را دقیقا به وسط هدف پرتاب کنید.

با توجه به تنوع روش‌های سوشال مدیا مارکتینگ ممکن است یک بیزینس بخشی جداگانه برای بازاریابی در سوشال مدیا در اختیار داشته باشد یا از خدمات سوشال مدیایی که توسط آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ مانند آژانس تبلیغاتی بلوباکس ارائه می‌شود استفاده کند.

 

برای آگاهی بیشتر در زمینه دیجیتال مارکتینگ و انواع آن این مطلب را هم بخوانید:

هرآنچه را باید از دیجیتال مارکتینگ بدانید، در این مقاله پیدا کنید!

 

فرمول پیاده سازی استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی

فارغ از این که کسب‌وکار شما در چه زمینه‌ای فعال است، می‌توانید از انواع روش‌های سوشال مدیا مارکتینگ برای رشد کسب‌وکارتان استفاده کنید. شاید بخواهید به‌طور مستقیم در شبکه‌های اجتماعی و صفحات وب فعال باشید یا از تبلیغات در توییتر، لینکدین، فیسبوک یا اینستاگرام برای معرفی محصول خود استفاده کنید.

چند راه برای استفاده از این شیوه بازاریابی برای شما وجود خواهد داشت؛ یا می‌توانید یک بخش جدید مربوط به سوشال مدیا مارکتینگ در شرکت خود ایجاد کنید و فرد یا افرادی را به‌عنوان سوشال مدیا مارکتر استخدام کنید یا بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را به یک آژانس تبلیغاتی برون‌سپاری کنید.

آژانس‌ های دیجیتال مارکتینگ می‌توانند صفر تا صد خدمات سوشال مدیا مانند انتخاب استراتژی مناسب، ایجاد پروفایل‌ها و صفحات اجتماعی مناسب، تولید محتوای خاص و کاربرپسند، ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی، تحلیل داده‌های آماری و نتایج بازاریابی و بازاریابی مجدد را برای شما انجام بدهند.

 

سوشال مدیا مارکتر یا بازاریاب شبکه های اجتماعی کیست و چه وظایفی دارد؟

اگر تا اینجا با مفهوم سوشال مدیا مارکتینگ به‌خوبی آشنا شده باشید، می‌دانید که اجرای درست استراتژی بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی به تجربه، مهارت و دانش بازاریابی احتیاج دارد. به کسی که مسئولیت اجرای این شیوه از بازاریابی را برعهده می‌گیرد سوشال مدیا مارکتر می‌گویند. سوشال مارکترها تنها یک استراتژی بازاریابی نمی‌سازند، بلکه با بررسی شاخص‌های معین از اثربخشی فعالیت‌های بازاریابی خود نیز مطمئن می‌شوند.

هرکدام از شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و لینکدین داده‌های آماری مانند میزان بازنشر پست‌ها توسط مخاطبین و ایمپرشن هر پست را در اختیار ما قرار می‌دهند. به این ترتیب بعد از مدتی سوشال مدیا مارکتر می‌تواند ببینید کدام پست‌ها اثربخشی بهتری برای برند دارند و هر نوع محتوا برای رسیدن به چه هدفی مناسب است.

سوشال مارکترها تنها یک استراتژی بازاریابی نمی‌سازند، بلکه با بررسی شاخص‌های معین از اثربخشی فعالیت‌های بازاریابی خود نیز مطمئن می‌شوند.

در پایان لازم است دوباره تاکید کنیم که اگرچه هر برند مسیر اختصاصی خود را برای تحقق اهداف سوشال مدیا مارکتینگ دارد اما توصیه‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم باید دقیق و درست به کار گرفته شوند تا اثربخشی فرایندهای بازاریابی در شبکه‌ های اجتماعی را تضمین کنند.

  • به‌طور منظم و در قالب‌های متنوع محتوا تولید کنید.
  • پیام برند شما باید در همه پلتفرم‌‌های شبکه‌های اجتماعی ثابت و یکسان باشد.
  • از اهمیت تعامل منظم با مخاطبان خود غافل نشوید.
  • از ابزارهای تولید محتوا استفاده کنید .
  • با کمک هشتگ‌ها به دیده شدن برندتان کمک کنید.
  • محتوای قدیمی خود را بازنشر و بازنگری کنید.
  • از ابزارهای تجزیه‌و‌تحلیل برای سنجش میزان موفقیت فرآیندهای بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده کنید.

 

هدف ما در این مقاله تاکید بر نقش مهم و تاثیرگذار استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی بود.

ما در آژانس تبلیغاتی بلوباکس با ارائه انواع خدمات دیجیتال مارکتینگ در زمینه‌هایی مانند آنالیز و بهینه سازی، تولید محتوا، ایده پردازی، استراتژی و رسانه تلاش می‌کنیم تا به دیده شدن هر چه بیشتر برند شما در شبکه‌های اجتماعی و رشد و توسعه کسب‌وکارتان کمک کنیم.

خدمات بلوباکس برای کسب‌وکارها شامل تولید محتوا، آنالیز و بهینه سازی، ایده پردازی، استراتژی و رسانه می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این خدمات و نمونه کارهای منتخب آژانس تبلیغاتی بلوباکس می‌توانید به وب‎سایت ما سر بزنید. همچنین می‌توانید از طریق ایمیل info@bbdagency.com با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

منبع

https://www.forbes.com/

https://blog.hubspot.com/

مقالات مرتبط
FOLLOW US

تدوین استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی در 6 مرحله