برندینگ

برندینگ؛ سه اصل ساده برای تبدیل شدن به یک حرفه‌ای

SCROLL

آنچه در این مقاله می‌خوانید

این روزها که مردم بخش مهمی از روز را در فضای مجازی می‌گذرانند برندینگ فرصت خوبی برای صاحبان کسب‌وکار فراهم آورده تا برای محصولات خودشان تبلیغات متناسب با سبک زندگی مردم تدارک ببینند. به همین دلیل است که اگر صاحب کسب‌وکار هستید لازم است که برند سازی خود را در فضای آنلاین هم انجام دهید. با استفاده از امکاناتی که Online Branding در اختیار شما قرار می‌دهد دامنه بسیار گسترده و متنوعی از مخاطب را جذب محصول خودتان بکنید.

برندینگ و مارکتینگ در برخی موارد با هم هم‌پوشانی دارند. برای مثال بازاریابی محتوایی همان معرفی برند است که منجر به برقراری ارتباطی موثر با مخاطب، معرفی دقیق‌تر و متنوع‌تر محصولات و خدمات می‌شود. در تمام طول این فرایند با شناخت اصول کسب شهرت و آگاهی برای نام تجاری، امکان این را می‌یابید که از طریق حضور در شبکه‌های اجتماعی، سرویس‌های اشتراک و پخش آنلاین ویدئو قدرت نفوذ چشم‌گیری بر سلیقه مخاطبان داشته باشید؛ بنابراین امروز بیش از همیشه به بازاریابی برند در فضای آنلاین نیاز داریم.

در این مقاله تلاش می‌کنیم دنیای جذاب برندسازی و مزایای آن را به شما معرفی کنیم.

اصول برندینگ

دیجیتال برندینگ چیست؟

برای آن‌که بتوانیم برندسازی موفقی داشته باشیم پیش از هر چیز لازم است که بدانیم دیجیتال برندینگ چیست. برند سازی دیجیتال تکنیک مدیریت برند است که از کسب شهرت در اینترنت و دیجیتال مارکتینگ برای رشد برند استفاده ‌می‌کند. به کمک برندسازی، صاحبان کسب‌وکار می‌توانند از طریق بازاریابی آنلاین برندشان را در بسترها و پلتفرم‌های مختلف توسعه دهند و معرفی کنند. ساختن برند و شیوه درست ارائه آن به مخاطبان یک گام چالش‌برانگیز و حیاتی در موفقیت هر کسب‌وکاری است. در Branding باید تلاش کنید که نام برندتان را به شکلی به‌یادماندنی در ذهن مخاطب جا دهید.

برندینگ و تبلیغات با یکدیگر متفاوتند. مهم‌ترین هدف این بازاریابی ایجاد ارتباطی موثر میان مشتری و ارائه‌دهندگان محصولات و خدمات است. درواقع هدف دیجیتال برندینگ تنها افزایش فروش نیست، بلکه هدف از آن معرفی خلاقانه از محصول است. آن هم به شکلی که باعث افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به برندی خاص شود. اگر این کار به شکلی حرفه‌ای انجام شود می‌توان از کسب مشتری‌های وفادار اطمینانی نسبی حاصل کرد.

 

چطور برندسازی کنیم؟ مراحل برندینگ به زبانی ساده

برای شناخت مراحل برند سازی باید چند نکته مهم را همیشه به یاد داشته باشید:

  • هدف شرکت را مشخص کنید: این همان مرحله‌ای است که تعیین می‌کنید چه تصویری از شما در ذهن مخاطب‌تان شکل می‌گیرد؛ مثلا باید بدانید که هدف شما از راه‌اندازی کمپین، افزایش فروش است یا می‌خواهید یک پیام خاص را انتقال دهید.
  • مخاطبان خود را بشناسید:‌ مانند هر روش دیگر تبلیغی شناخت سلیقه و خواسته‌های مخاطب نقش بسیاری مهمی بر شیوه جذب او برای استفاده از محصولات دارد.
  • پیام کمپین خود را تعیین کنید: وقتی یک کمپین برند مارکتینگ راه‌اندازی می‌کنید، یکی از اصلی‌ترین کارهایی که باید انجام دهید توجه به این نکته است که چه پیامی به مخاطب می‌دهید. این پیام بسته به هدف شما از برندسازی (مثلا اینکه برندی جدید معرفی می‌کنید یا برندی را گسترش می‌دهید) می‌تواند متفاوت باشد.
  • بازاریابی محتوا را فراموش نکنید: برای برندسازی موفق لازم است محتوایی قدرتمند و خلاقانه تولید کنید تا تاثیری فراگیر داشته باشید.

برای اینکه بدانیم باید چطور برند سازی کنید همیشه به یاد داشته باشید برند چیزی فراتر از یک لوگو، تصویر یا شعار است و درواقع هویت و شخصیت محصول شما را تعریف می‌کند. برندینگ انواع متفاوتی دارد مانند پزشکی، شهری، سازمانی، خدمات، محصول، کارفرما و… از جمله این مواردند. در ادامه به دو مورد از متداول‌ترین انواع برند سازی اشاره می‌کنیم.

سه اصل برند

برندسازی شخصی چیست؟

برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ به بیان ساده یعنی استفاده از نام و اعتبار یک شخص حقیقی یا حقوقی و یا یک گروه به‌عنوان یک برند. درواقع در این روش، فرآیندهای پیشرفت یک کسب‌وکار به‌وسیله نام و اعتبار یک شخص که مدیر یا صاحب اصلی آن مجموعه است پیش می‌رود. البته به یاد داشته باشید که این شکل برند سازی صرفاً به‌صورت انفرادی به‌کاربرده نمی‌شود و ممکن است این اصطلاح به یک گروه یا حتی یک سازمان نیز اطلاق شود.

برندینگ پزشکی Medical Branding نمونه‌ای از این دسته‌اند که با استفاده از نام یک فرد یا گروه معرفی یک کسب‌وکار از طریق نام یک شخص به‌پیش می‌رود. برند سازی شخصی یک فرایند بوده و متشکل از مجموعه‌ای از استراتژی‌ها است که طی آن به دیگران تصویری کلی از چارچوب‌ها، اقدامات و ارز‌شمندی‌های برند در مقایسه با سایر افراد و گروه‌ها ارائه می‌شود. برای برند سازی شخصی می‌توانید از یک آژانس برندسازی و یا متخصص برند سازی کمک بگیرید.

برندینگ سازمانی چیست؟

برندینگ سازمانی که به آن Organizational Branding هم گفته می‌شود، شامل تصویر بزرگتر از محصولات و خدمات یک سازمان است. محصولات و خدمات متعددی در سازمان‌ها ارائه می‌شود. برندسازی یک سازمان یک فرآیند بی پایان است که همیشه در کنار کسب و کار شما در حال کامل شدن است و گاهی اوقات اگر سازمانی برای رشد و کنار زدن رقبا یا طولانی شدن مدت کسب‌وکار ممکن است به تغییر نام تجاری نیاز داشته باشد. به‌همین منظور بسیاری از سازمان‌ها از کمک یک آژانس برندینگ برای بهبود کسب‌وکارشان استفاده می‌کنند.

برندینگ سازمانی برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان در زمان های مختلف ممکن است تغییر کند و یا کامل تر شود. بنابراین مخاطبان هدف شما برای ایجاد و حفظ رابطه خود با شما به ثبات نیاز دارند. organizational branding جایی است که بخش منابع انسانی، بازاریابی و مدیریت استعداد باهم کار می کنند تا بتوانند به نتایج عالی دست پیدا کنند. در بازاری با رقابت شدید، سازمان‌هایی که می‌خواهند منحصر به ‌فرد و برجسته باشند، باید دلایل متقاعدکننده‌ای برای این موضوع داشته باشند.

برندینگ در فضای مجازی

اصول برندینگ در فضای مجازی

شناخت اصول کسب شهرت و آگاهی برای نام تجاری از مهم‌ترین مراحل برای شناساندن محصول به مخاطبان است. در ادامه به شکلی خلاصه برخی از اصول برند سازی در فضای مجازی را یادآور می‌شویم:

  • ارا‌ئه تصویری منحصر‌به‌فرد از پنجره شبکه‌های اجتماعی: در شبکه‌های اجتماعی تلاش کنید تصویر منحصر به فردی از برند خود ارائه دهید. عکس‌ها و تصاویر باید بر حسب فرهنگ و ارزش‌های هر کشور و منطقه‌ای تنظیم شوند تا بیش‌ترین تاثیر را داشته باشند.
  • امکان تعامل میان کارمندان و کاربران را افزایش دهید: از آن‌جا که در شبکه‌های اجتماعی رقابت بر سر جذب دنبال‌کننده بسیار بالاست، مهم است که به راه‌هایی برای تعامل موثر با مشتریان بیاندیشید. این‌گونه اعتماد مخاطب به شما نیز بیش‌تر می‌شود.
  • تولید پادکست و ویدئو را از یاد نبرید:‌ اگر بتوانید محتوایی جذاب تولید کنید به این ترتیب باعث می‌شود مخاطب بخشی از زمانش را برای شناخت برند شما مصرف کند. درواقع از طریق این رسانه‌ها می‌توانید طی انتقال اطلاعات و پیام‌هایی مفید برند خود را نیز معرفی کنید.

با توجه به مطالبی که در بالا گفته شد می‌توان به اهمیت کسب شهرت و آگاهی برای نام تجاری در ارتباط با مخاطبان و اهمیت بنیادین آن در موفقیت کسب‌وکارها پی برد. یکی از اهداف بلوباکس در این سال‌ها رشد تعامل مشتریان و صاحبان کسب‌وکار از طریق توسعه برندینگ بوده است. دراین مسیر دانستن اصول بازاریابی همیشه بنیاد موفقیت است. یادمان باشد که در حوزه برند سازی هدف ما بیش از فروش ایجاد ارتباط پایدار با مشتریان است.

استفاده از متخصصان و مشاوره و شناخت اصول برندینگ، مزایای زیادی به همراه خواهد داشت. افزایش اعتماد بین مشتریان که اولین دغدغه سازمان است نهایتا خواهد توانست به کسب شهرت برای نام تجاری بیانجامد. به دنبال آن نیز فرایندهای فروش و انواع بازاریابی که در پیش‌گرفته شده‌است، سریع‌تر محقق خواهد و چالش‌های کم‌تری هم بروز خواهد کرد. تمام این‌ها باعث می‌شود تا اعتبار زیادی برای کسب‌وکار به همراه داشته باشد و درنتیجه حتی مشتریان به صورت ناخودآگاه از شما خرید کنند و این چیزی است که تمام کسب‌وکارها به دنبال آن هستند؛ یعنی مشتری وفادار.

اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید حتما با ما در میان بگذارید. نظر شما درباره بهینه‌سازی فرآیندهای افزایش آگاهی و کسب شهرت برای برند چیست؟ چگونه می‌توان این مسیر را سریع‌تر، ساده‌تر و با چالش‌های کم‌تری طی کرد؟

 

مقالات مرتبط
FOLLOW US

برندینگ؛ سه اصل ساده برای تبدیل شدن به یک حرفه‌ای