اگر با بازاریابی دیجیتال سروکار دارید احتمالا میدانید که بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ عصای دست شما در حین بازاریابی است. اجازه دهید از همین ابتدا خیالتان را راحت کنیم، بدون استفاده از ابزار مارکتینگ امکان ندارد که بتوانید برای جذب مشتری استراتژی بچینید و یا اینکه در مسیر بازاریابی با مشتری و سلایقش همراه شوید.
با رشد بازاریابی اینترنتی یا همان دیجیتال مارکتینگ افراد ترجیح میدهند که بیشتر از روشهای آنلاین برای بازاریابی استفاده کنند. از همین روست که استفاده درست و بهجا از ابزارهای مفید به شما این امکان را میدهد که بهتر از رقبایتان در این عرصه ظاهر شوید. در این مقاله ضمن معرفی تکنیکهای بازاریابی دیجیتال، لیستی از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ ایرانی و خارجی را به شما معرفی خواهیم کرد.
مقایسه تبلیغات سنتی مانند بیلبورد تبلیغاتی با بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
تبلیغات سنتی معمولا عموم مردم را مخاطب قرار میدهد. اما در روش دیجیتالی یا آنلاین، گروه مخاطب بخش خاصی از جامعه با سن، تحصیلات، شغل و جنسیت معین هستند. در دیجیتال مارکتینگ به علت گسترده بودن فضا و تعدد ابزارها تعداد مشتریان بسیار بیشتر از روش سنتی است.
اگر به شیوه ارتباطگیری تبلیغات سنتی با مخاطب دقت کنیم متوجه میشویم که اطلاعات را به شکلی یکطرفه و بدون هیچگونه تعامل مستقیم با مشتری به او ارائه میدهند.
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به تولیدکنندگان این فرصت را میدهند که با آنالیز دادهها و تحلیل کلمات کلیدی بتواند درک درستی از مخاطبان و وضعیت رقبا داشته باشد. اما همه میدانیم که ساخت و پخش بروشور هم انرژی بیشتری از ما میگیرد و هم نتیجه کمتری دارد. بنرهای تبلیغاتی هم چنان پرهزینهاند که در عصر مدرن اغلب افراد ترجیح میدهند تا جای ممکن با استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به بازاریابی برای محصولشان مشغول شوند. به نظر شما استفاده از کدامیک از این ابزارها در دنیای مارکتینگ امروز از بقیه ضروریتر است؟
بهترین روشهای دیجیتال مارکتینگ
برای اینکه بازاریابی دیجیتال را پیش ببرید لازم است در ابتدا روشهای دیجیتال مارکتینگ و اصلاحات مربوط به آن را بشناسید. در گام اول بهتر است برخی از اصلیترین روشهای دیجیتال مارکتینگ اشاره کنیم. در گام بعدی ابزارهایی که برای استفاده از این روشها لازم است بشناسیم را معرفی خواهیم کرد. اگر مایل هستید تا درمورد این موارد بیشتر و جامعتر بدانید، حتما مقاله دیجیتال مارکتینگ چیست و چه اهمیتی در افزایش فروش دارد را مطالعه کنید.
-
بازاریابی توسط موتورهای جستجو (SEM)
بازاریابی با موتور جستجوگر به روشهایی گفته می شود که باعث افزایش بازدید و بالا بردن فروش شما به کمک موتورهای جستجوگر میشود. برای مثال گوگل ادز و سئو زیر مجموعه SEM هستند. بازاریابی موتورهای جستجو نوعی دیگر از بازاریابی اینترنتی است که برای ارتقا یا پروموت وبسایتها بهواسطه بازدید بیشتر در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) انجام میشود. در این روش بازاریابی مردم به جستجوی محتوای مورد علاقه خود میپردازند و فروشندگان و تبلیغکنندگان کلمات کلیدی و مرتبط با جستجوهای مخاطبان را هدف قرار میدهند.
-
بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO)
سئو یا بهینهسازی سایت برای موتور جستجو به مجموعه فرایند هایی گفته میشود که بر اساس استانداردهای گوگل به افزایش رتبه سایت در نتایج گوگل منجر میشوند. هرچند استفاده از سئو یک فرایند زمانبر نسبت به سایر روش های بازاریابی است، اما رعایت اصول سئو باعث میشود که به صورت پایدار در نتایج گوگل باقی بمانید.
-
بازاریابی محتوا (Content Marketing)
بازاریابی محتوا یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. در بازاریابی محتوا شما محتوایی متناسب با نیاز مخاطبتان مینویسید. بنابراین زمانی که مخاطب آن محتوا را در گوگل جستجو میکند وارد سایت شما شده و با خدمات شما آشنا میشود.
-
بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)
بازاریابی درونگرا شکلی از بازاریابی است که طی آن مسیرهایی میسازید که مشتری به سوی شما آمده و با شما ارتباط برقرار میکند. در این بازاریابی گفتگو با مخاطب از سمت مشتری آغاز میشود. بنابراین اگر شما شکلی از بازاریابی را اتخاذ کردهاید که منجر به این شده است که مشتری خود اول به سراغ شما بیاید بازاریابی شما درونگرا یا جاذبهای است.
-
بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)
با رشد شیوههای ارتباط مجازی و استفاده بیشتر از شبکههای اجتماعی، افراد بیشتر زمان خود را در این فضاها میگذرانند. از همینرو شبکه های اجتماعی تبدیل به یکی از پرکاربردترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ شدهاند و استفاده مستمر و هدفمند از این شبکه ها تبدیل به یکی از مهمترین بخشهای دیجیتال مارکتینگ شده است.
-
استراتژی محتوا (Content Strategy)
استراتژی محتوا به روشی گفته میشود که شما با استفاده از متن، پادکست و ویدئو برآنید که پاسخ متناسب با نیاز مخاطب به او ارائه کنید. استراتژی محتوا شامل رهنمودهایی برای تولید انواع محتواست. این اصول و رهنمودها قرار است باعث جلب رضایت مخاطب و همچنین تامین نیازهای کسبوکار و روشهای انتشار محتوا باشد. در اینجا از خود میپرسیم که چه محتوایی باید تولید کنیم؟
-
تبلیغات کلیکی (PPC)
در این روش بازاریابی بودجه تبلیغات شما بر اساس تعداد کلیکهای کاربران بر روی سایتتان مشخص میشود و به همین دلیل نام آن تبلیغات کلیکی یا بازاریابی کلیکی است. در این بازاریابی صاحبان کسبوکار اینترنتی برای استفاده از تبلیغات حمایتشده در موتورهای جستجو لازم است که هزینهای پرداخت کنند. وقتی کسی کلمه یا گزارهای را در گوگل جستجو میکند، لیستی از صفحات وب مرتبط در صفحه نتایج نمایش داده خواهد شد.
-
تبلیغات بنری (Banner Advertising)
تبلیغات بنری از روش های تبلیغات آنلاین و غیر رایگان است. این ابزار مارکتینگ از قالبهای قالب و فرمتهای مختلف مانند متن، تصاویر، ویدئو و … برای کاربران استفاده میکند. وقتی کاربر روی آن کلیک میکند به یک وبسایت تبلیغکننده منتقل خواهد کرد.
-
تبلیغات همسان (Native Advertising)
تبلیغ همسان نوعی دیگر از تبلیغات اینترنتی است که در آن، محتوای تبلیغاتی کاملاً با از نظر ساختاری و بصری با محیطی که در آن قرار میگیرد، مشابه است. برای مثال این نوع از تبلیغات اگر در اینستاگرام انجام شود، تبدیل به پستی میان سایر پستها میشود و اگر در گوگل انجام شود به این معناست که لینکهای تبلیغاتی با ظاهر و ساختاری مشابه لینکهای معمولی نمایش داده میشود.
-
ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. شرکتها از طریق ایمیل پیام تبلیغاتی خود را برای مخاطب هدف ارسال میکنند و مخاطب با کلیک کردن بر روی محتوا ایمیل می تواند با محصول و خدمات آنها آشنا شود.
-
بازاریابی از طریق همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
در سیستم همکاری در فروش افرادی که خود صاحب کسبوکار نیستند میتوانند با فروش کالا و خدمات شرکت های مختلف درآمدزایی داشته باشند. در این سیستم فردی که میخواهد به صورت همکار فروش باشد یک لینک با شناسه مخصوص به خود دریافت میکند و اگر افراد از طریق آن لینک وارد سایت شرکت مورد نظر شدند به ازای هر فروش مبلغ و یا درصدی به عنوان پورسانت برای شخص فروشنده در نظر گرفته می شود.
مزایای استفاده از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
از جمله کمکهایی که بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به ما میرسانند از این قرار است:
- انتخاب بهترین کلمات کلیدی
- اطمینان از سلامت سایت
- قرار گرفتن در اولین پیشنهادهای سرچ گوگل
- تهیه و انتشار محتواهای متنی و بصری
- اطلاع یافتن از چند و چون فعالیت رقیبان
- زیرنظر گرفتن رفتار مخاطبان و سنجیدن سلیقه آنان
- تبلیغ در سایتهای پربازدید
- داشتن شبکههای اجتماعی پرمخاطب و پربازدید
- کنترل هزینههای بازاریابی
- تعیین زمان مناسب برای ارسال پیامک و ایمیل
- اطلاع از نظر مشتری
- مدیریت پروژهها
با رعایت نکات بالا و استفاده از ابزارهای مناسب میتوانید محتوایی درخور تبلیغات خود تولید کنید.
تقسیم بندی کلی بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
ابزارهایی که برای تحلیل دادهها و اطلاعات آنلاین توسط دیجیتال مارکترها استفاده میشود را ابزار دیجیتال مارکتینگ می گوییم. فهرست کلی بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در گروه های زیر می توانند تقسیم بندی شوند:
- بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
- بازاریابی محتوا (Content Marketing)
- تجزیه و تحلیل (Analyze)
- پرداخت هزینه برای نمایش در نتایج جستجو
- بازاریابی رسانه های اجتماعی (Social Media Marketing)
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ ایرانی
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ ایرانی ممکن است برای آنالیز سایت و سئو بهکار روند، لینکها را کوتاه کنند، سرویس ایمیل مارکتینگ یا چت ارائه کنند، برای تبلیغات در شبکههای اجتماعی بهکار بروند و بسیاری خدمات دیگر ارائه کنند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
ابزارهای آنالیز سایت و سئو
برخی از ابزارهای آنالیز سایت و سئو از این قرارند:
با این ابزارها میتوانید علاوه بر آنالیز رفتار مشتریان از شیوه کار رقبایتان نیز باخبر شوید.
ابزارهای کوتاهکنندۀ لینک
برای کوتاه کردن لینک میتوانید از ابزارهای زیر استفاده کنید:
- b2n.ir
- yun.ir
- zaya.io
- shortny.ir
- 1da.ir
- technoc.ir
این ابزارها برای ساخت لینک کوتاه مناسباند و تنها با چند کلیک لینکهای طولانی را به چند کاراکتر تبدیل کنید.
ابزارهای چت آنلاین
برخی از ابزارهای چت آنلاین که میتوانید از آنها استفاده کنید در زیر فهرست شدهاند:
- چتیاتو
- رایچت
- ریتین
با استفاده از این ابزارها به عنوان یک صاحب سایت میتوانید بهراحتی با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید.
ابزارهای تبلیغات در شبکههای اجتماعی
برای تبلیغ در شبکههای اجتماعی میتوانید از این ابزارها استفاده کنید:
- تگرو
- ادسنسور
- جریان
این ابزارها با اثرگذاریهای هوشمند خود تاثیر تبلیغات شما را چندبرابر میکنند.
ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی و تحلیل و پایش آن
برای مدیریت شبکههای اجتماعی و تحلیل رفتار مخاطبان پیشنهاد میکنیم از این ابزارها استفاده کنید:
- نوین هاب
- جادوبی
- سوشیالو
- شورند
- نئولایز
- دیندینگ
- نیوزباکس
با این ابزارها میتوانید شبکههای اجتماعی خود را به بهترین شکل ممکن به بهرهوری برسانید.
ابزارهای ارسال پوش نوتیفیکیشن
برخی ابزارهای پوش نوتیفیکیشن ایرانی که میتوانید از آنها استفاده ببرید شامل موارد زیرند:
- چابک
- پوشه
- نجوا
- چشمک
اگر از این ابزارها به شیوهای صحیح استفاده کنید میتوانند ابزارهای ارزشمندی در بازاریابی کسبوکار شما به حساب بیایند.
ابزارهای ارسال اساماس
اگر از اساماس برای بازاریابی استفاده میکنید میتوانید به این ابزارها سری بزنید:
- اساماس
- ملی پیامک
- پیام رسان
- پارس دیتا
- نیک اساماس
- بالک
- فراپیامک
- مدیر پیامک
- ساپک
با انتخاب ابزار مناسب برای ارسال پیامک میتوانید بهترین نتیجه را در بازاریابی کسبوکارتان داشته باشید.
ابزارهای شناخت مخاطب
ابزار خلاقانهای است برای کسبوکارهای دیجیتال و بازاریابی. از طریق پرس لاین میتوانید نظر مخاطبانتان را به شکل نظرسنجی و پرسشنامه بدانید و با استفاده تحقیقات آماری بهترین نتیجه را از کسبوکارهای خود بهدست آورید.
ساخت UTM برای آنالیتیکس
- نوین
- اوکس تیم
- آنالیتیپس
ابزار تخمین میزان ترافیک
- سایت سیمیلاروب
این سایت عملکردی مشابه با سایت آمازون دارد. با این سایت میتوان بازدید ماهانه از صفحات فضای مجازی و میانگین زمان یک بازدید را شناسایی کرد. به علاوه با سایت سیمیلاروب میتوانید رتبه سایت خودتان را در سطح کشوری و جهانی بسنجید.
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خارجی
لیست بالا نمونههایی از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ ایرانی بودند. حالا میتوانیم چند ابزار مارکتینگ پرکاربرد خارجی را با هم بشناسیم:
- میل چیمپ
مدیریت و ارسال انبوه ایمیل جهت فعالیت های ایمیل مارکتینگ
- گوگل آنالیتیکس
ردیابی بازدیدکنندگان و خریداران با توجه به فعالیت ها و رفتارهایشان در وبسایت یا اپلیکیشن
- گوگل ادز
تبلیغات PPC در SERP و یا تبلیغات بنری در وبسایت های خارجی و …
- ترلو
مدیریت فعالیت های اعضای گروه
- اسلک
دفترکار مجازی مخصوص اعضای گروه برای مدیریت فعالیت ها و ارتباطات
- یوست سیو
آنالیز و بهبود سئوی سایت وردپرسی
- سمراش
ردیابی عملکرد سایت و رقبایش
- لوملی
پلتفرم مدیریت شبکه های اجتماعی
- هاب اسپات
پلتفرم CRM جهت بازاریابی محتوا
- لملیست
ابزار ایمیل مارکتینگ
- کلیر اسکوپ
بهینه سای محتوا براساس اصول سئو
- سرچ کنسول
آنالیز رفتار کاربران در صفحه نتایج گوگل
- آن بیس
مدیریت و بهینه سازی محتوا
- سوشال بلید
آنالیز و ردیابی پیج اینستاگرام
- لوکر استودیو
ساخت گزارش های بسیار خوب از پلتفرم های مختلف مانند گوگل انالیتیکس، گوگل ادز، سرچ کنسول و …
شما میتوانید بسته به امکانات و هدفی که از کسبوکارتان دنبال میکنید از یک یا چند عدد از این ابزارها استفاده کنید. یادتان باشد که بدون ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خبری از یک استراتژی خوب برای بازاریابی نخواهد بود.
مدیریت و تحلیل سوشال مدیا با بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
با استفاده از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ میتوانید به راحتی کلمات کلیدی را تحزیه و تحلیل کنید. این تحلیل به شما کمک میکند که از سلیقه مخاطب اطلاعات کافی در اختیار داشته باشید و رفتار او و همچنین وضعیت رقبایتان در سرچ گوگل را رصد کنید. استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ امروزه بسیار فعالیت محبوب شده و از طریق آنها می توانید سرعت رشد برندتان را چندین برابر کند.
تولید محتوا، بخشی از این خدمات می باشد که خود در شاخههای مختلفی دنبال می شود و نیاز به متخصصین خاصی در هر زمینه از آن هست. با استفاده از عکسها و طرحهای گرافیکی که با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در محتوای تبلیغ شما گنجانده شدهاند میتواند به شما کمک شایانی کند.
برای انجام خدمات مدیریت شبکه های اجتماعی و به صورت کلی برای مدیریت سوشال مدیا نکات زیر را از یاد نبرید:
- ایجاد حساب کاربری و تعیین هدف
- تعیین محدوده مناسب برای مدیریت فضای مجازی
- شناسایی کسانی که ممکن است مشتری محصولات و خدمات شما باشند
- اندازه گیری و بررسی نتایج به دست آمده از فعالیتها
- تدوین استراتژی مناسب برای تولید محتوای هدفمند
- استفاده از کمک نویسنده محتوا کننده برای اکانتها
- بخش اعظم اصول بالا را میتوانید با کمک گرفتن از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به پیش ببرید.
برای تحقیق کلمات کلیدی از چه ابزاری استفاده کنیم؟
هرچند ابزار تحقیق کلمات کلیدی در سالهای اخیر پیشرفت قابلملاحظهای کرده است اما یافتن بهترین کلمات کلیدی و همچنین درک نیت و هدف کاربر از استفاده از کلمه کلیدی مورد نظر اهمیتی اساسی دارد.
1- Keyword Tools
کیورد تولز یک ابزار برای یافتن کلمات کلیدی است و میتواند کلیدواژههای طولانی زیادی را درمورد هر موضوع به شما پیشنهاد دهد. در واقع، این ابزار چکیده و یا عصارهای از کلمات کلیدی پیشنهادی گوگل را در اختیارتان میگذارد که اتفاقا رایگان هم میباشد.
2- Ahrefs
این ابزار شباهت نزدیکی با دیگر ابزارهای سئو، مانند سمراش و ماز دارد؛ اما یک عنصر سبب تمایز آن میشود: ایجاد کلمات کلیدی جدید. اچرفس قادر است تا ایدههای بسیار خوبی مربوط به کلمات کلیدی و استراتژیهای کاربردی سئو را در اختیارتان قرار دهد.
3- Moz
ابزار ماز که به ایرانیان خدمات نمیدهد و IP ایران را بسته است. اما با فیلترشکن میتوانید به آن متصل شوید و از نسخه رایگان و آزمایشی آن بهره ببرید. ماز میتواند در مدت زمان کوتاهی، ایدههای بسیار خوبی برای کلمات کلیدی به شما ارائه دهد. میتوانید لیست واژگان کلیدیتان را در ماز بسازید و سپس آنها را مقایسه، رتبهبندی و یا اولویتبندی کنید.
4- semrush
همانطور که در بالا توضیح دادیم. با کمک سمراش، میتوانید ارزش هر کلمۀ کلیدی را بشناسید تحلیل کنید. سمراش به شما کمک میکند بهترین کلمات کلیدی را بیابید و بهترین راهها را برای بالا آمدن در صفحات نتایج جستجو پیدا کنید.
5- Google Trends
گوگل ترندز در بررسی محبوبیت هر کلمه کلیدی و در مورد میزان این محبوبیت در مناطق مختلف به شما کمک میکند. با استفاده از ابزار گوگل ترندز، میتوانید بفهمید میزان جستجوی کلمات کلیدی در گوگل چقدر بوده است. در نتیجه میتوانید به جای استفاده از کلیدهای قدیمی به سراغ کلیدهای جدید بروید.
6- Keyword Planner
گوگل کیورد پلنر ابزاری رایگان و قدرتمند است. با استفاده از ابزار گوگل کیورد پلنر، میتوانید کلمات و عبارات نابی را پیدا کنید. این ابزار قدرت پیشگویی خوبی هم دارد.