با رشد فزاینده کاربران موبایل، تبلیغات موبایلی تبدیل به یکی از بهترین روشهای بازاریابی شده است. گوشیهای همراه به یکی از پرکاربردترین و ضروریترین ابزارهای مورد استفاده انسانها در حال حاضر تبدیل شدهاند. این موضوع انواع پلتفرمهای موبایلی مانند اپلیکیشنها، شبکههای اجتماعی، مرورگرهای وبگردی را به یکی از مناسبترین بسترها برای نمایش آگهی تبدیل کرده که باعث شدهاست، کسانی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی فعالیت میکنند، به جای نصب پوستر و اجاره بیلبورد تبلیغاتی در سطح شهر به نمایش تبلیغات در شبکههای اجتماعی و برنامههای تلفن همراه روی آوردهاند.
در عصری که افراد زمان قابل توجهی از روز خود را صرف گشت و گذار در گوشیهای همراه میکنند، استفاده از تبلیغات موبایلی برای هرکس که صاحب کسبوکار است ضروری بهنظر میرسد. از طریق این دسته از تبلیغات میتوان با صرف هزینه کم تبلیغات کسبوکار خودتان را برای تعداد قابل توجهی از افراد آماده کنید. اس ام اس مارکتینگ، آگهیهای کلیکی و نصب app در برنامههای تلفن همراه یا در صفحات وب، ویدیوهای فلش، تبلیغات در بازی های موبایل و تبلیغات صوتی همگی در این زمره گنجانده میشوند.
تبلیغات موبایلی چیست و چه مزایایی دارند؟
بیایید پیش از هر چیز یک دور با هم مرور کنیم که تبلیغات موبایلی چیست. بازاریابی موبایلی (Mobile advertising) اصطلاحی کلی است که هرنوع تبلیغ و آگهی که بر روی تلفنهمراه به کاربران نشان دادهمیشود، اشاره دارد. این نوع تبلیغات با توجه به ابعاد صفحه نمایش موبایل طراحی و بهینهسازی شده و برای جمعآوری دادههای مورد نیاز از روشها و استراتژیهای مختلف استفاده میشود. با توجه به توسعه فناوریهای مختلف و افزایش استفاده از گوشیهای همراه، تبلیغات موبایلی به عنوان یکی از مهمترین و نوآورانهترین روشهای بازاریابی در سالهای اخیر به شمار میآید. ایناز مزایای آن میتوان به افزایش نرخ تعامل با مشتری، کمهزینه بودن و امکان برقراری ارتباط شخصیسازی شده با کاربر اشاره کرد. از دیگر مزایای این تبلیغات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دسترسی آسان به طیف گستردهای از مخاطبان
- امکان شخصیسازی تبلیغ
- ایجاد تعامل فوری با مخاطب
- خلاقیت و تعامل
- مقرون به صرفه بودن
- افزایش نرخ تبدیل
- پتانسیل وایرال شدن
در حال حاضر، تبلیغات پوش نوتیفیکیشن موبایل، SMS مارکتینگ و انواع و اقسام آگهیهای موبایلی به عنوان روشهای متداول بازاریابی در دنیای امروز شناخته میشوند و برای کاربران امری عادی و قابل توجه به نظر میرسند. با توجه به اینکه افراد اکثراً گوشیهای همراه خود را در دسترس دارند و از آنها برای ارتباط با دنیای پیرامون خود استفاده میکنند، تعامل کاربران با این قبیل روشهای بازاریابی به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
به علاوه، با توجه به اینکه این روشهای بازاریابی به صورت شخصیسازی شده ارائه میشوند و به نیازها و علایق کاربران پاسخ میدهند، نرخ موفقیت و تعامل با آنها بیشتر شده است. به همین دلیل، استفاده از تبلیغات پوش نوتیفیکیشن موبایل، SMS مارکتینگ و سایر روشهای بازاریابی موبایلی به عنوان یکی از روشهای موثر و موفق بازاریابی در دنیای امروز مورد توجه قرار میگیرد.
انواع تبلیغات موبایلی
شما میتوانید بسته به استراتژی تبلیغات خود یکی از روشهای ذکر شده در ادامه مطلب را انتخاب کنید تا کمپینهای بهینهتری را اجرا کنید. انواع شیوههای تبلیغ در تلفن همراه را میتوان از دو منظر بررسی کرد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
انواع تبلیغات موبایلی بر اساس شیوه پرداخت
برای استفاده از تبلیغات موبایلی پیش از هرچیز باید هزینه هریک از انواع آن را نیز بدانید. انواع تبلیغات موبایلی براساس هزینه عبارتند از:
- هزینه به ازای نصب : در این شکل از تبلیغات موبایلی که به آن CPI میگویند، هزینههای مورد توافق با شبکههای تبلیغاتی براساس تعداد نصب برنامه تعیین میشوند. بهکارگیری این روش به افزایش تعداد کاربران اپلیکیشنها کمک میکند.
- هزینه به ازای نمایش کامل ویدئو: در روش CPI یا CPM، هزینه همکاری با شبکههای تبلیغاتی براساس تعداد نمایشهای کامل ویدئو تعیین میشوند و به این طریق عموم مردم را با برند یا محصولات آشنا میشوند.
- هزینه به ازای کلیک: در روش CPC، هزینههای مورد توافق با شبکههای تبلیغاتی براساس تعداد کلیک بر روی آگهیها تعیین میشوند.
- هزینه به ازای فعالیت: در روش CPA، هزینههای مورد توافق با شبکههای تبلیغاتی براساس تعداد اقدامها و یا فعالیتهای انجام شده مورد نظر تبلیغکنندگان تعیین میشوند.
انواع روشهای تبلیغ در موبایل براساس شیوه نمایش
انواع تبلیغات موبایلی به پنج مدل عمده تقسیم میشوند که به قرار زیرند:
- تبلیغات جایزهدار (Rewarded Video Ad):
تبلیغات ویدیویی جایزهدار، به عنوان یکی از روشهای موثر و پرکاربرد تبلیغات در دنیای اپلیکیشنهای موبایل شناخته شدهاند. این نوع تبلیغات، در برخی از اپلیکیشنهای موبایل به صورت جایزهای برای کاربران ارائه میشوند. به این معنی که در حین کار با یک اپلیکیشن، ویدیوهای کوتاه تبلیغاتی به نمایش درآمده و به کاربر جایزه از پیش تعیین شدهای اختصاص داده میشود.
- تبلیغات بینابینی (Interstitial): زمانی که کاربر در حال استفاده از برنامهای است، تبلیغات مشخصی به صورت ویدئو و یا ویدئو به او نمایش داده میشود. این تبلیغ در زمان مقرر و مکان خاصی از اپلیکیشن نشان داده میشود و معمولا هم ویدئوها محدودیت مشاهده بیش از پنج ثانیه را دارند.
- تبلیغات همسان (Native): تبلیغات همسان صورت کاملا طبیعی در معرض دید کاربران قرار میگیرد. این تبلیغات بهدلیل همانگی کامل با ساختار کلی محتوا، به حفظ یکپارچگی محتوای تبلیغ، جلوه بصری محتوا و بهبود تجربه کاربر کمک میکنند. این مدل تبلیغات موبایلی در افزایش درآمد توسعهدهندگان نیز تاثیرگذار هستند.
دو شیوه نمایش پوش نوتیفیکیشن و همچنین پاپآپ نیز بسیار متداول است. اما تبلیغات پاپ اپ چیست و چه تاثیری بر تبلیغات اپلیکیشن دارد. در ادامه به طور مفصلتر این دو مورد را توضیح خواهیم داد
تبلیغات پاپ اپ چیست؟
زمانی که در وبسایت در حال مطالعه یا بررسی موضوعی هستید، ناگهان یک پنجره باز میشود و از شما میخواهد تا کار خاصی را انجام دهید. شما در باز شدن پنجره اختیاری ندارید، اما دربستن آن مجاز هستید. به این پنجرهها اصطلاحا پاپ آپ میگویند. درواقع، پاپ آپ تبلیغاتی پنجرههایی هستند که در صفحات سایت با هدف تبلیغات، اطلاعرسانی و تشویق کاربر به اقدام خاصی باز میشوند.
تبلیغات پاپ آپ، در برخی مواقع به عنوان یکی از روشهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرد، اما مخاطبان در برخی موارد ممکن است آن را به عنوان مزاحم تلقی کنند و به دلیل ناخواسته نمایش آن در حین کار خود، آن را به عنوان یک عامل اخلالگر بشناسند. در هنگام نمایش پاپ اپ موبایل باید به این مسئله توجه کرد به علت کوچک بودن صفحه نمایشگر و مزاحمت های بیش از حد ممکن است کاربران به شدت از شما ناامید شوند. البته همه تبلیغات پاپ اپ مزاحم نیستند. تبلیغات پاپ آپ اینستاگرام و تبلیغات پاپ اپ تلگرام از جمله تبلیغات موبایلی هستند که میتوانند منجر به افزایش دنبالکننده، بازدید، لایک و کامنت شوند.
بنابراین در صورت اجرای تبلیغ پاپآپ بر روی سایت باید به مواردی مانند تعداد دفعات، زمان باز شدن و محل باز شدن پنجره پاپآپ بسیار دقت کنید و هوشمندانه این موارد را انتخاب کنید. انتخاب هوشمندانه این سه پارامتر باعث میشود نهتنها مزاحمت برای کاربر ایجاد نشود، بلکه انتظار شما از نمایش این تبلیغ نیز برآورده شود.
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن موبایل
پوش نوتیفیکیشن جهت ارتباط اپلیکیشن با کاربر ایجاد گردیده است. در این وضعیت توسعهدهندگان اپلیکیشنهای موبایلی، سرویس ارسال نوتیفیکیشن را در اپلیکیشن ایجاد کرده تا بتوانند با کاربران خود ارتباط داشته باشند. پس از طراحی و ساخت اپلیکیشن دارای سرویس پوش نوتیفیکیشن، باید هزینهای صرف تبلیغات پوش نوتیفیکیشن موبایل نمایید تا کاربران بیشتری را با افزایش دانلود اپلیکیشن جذب کنید.
حتما دیدهاید که در قسمت نوتیفیکیشنهای خود پیامی مبنی بر دسترس بودن آپدیت اپلیکیشنها نمایش داده می شود و یا در اپهای خبری، نوتیفیکیشن جدیدترین اخبار در بالای صفحه موبایل نقش میبندد. به هر پیامی که در قسمت نوتیفیکیشن موبایل خود می بینید پوش نوتیفیکیشن گفته می شود. برای اینکه بتوانید پوش نوتیفیکیشنها ارسال کنید، لازم است تا به سراغ سرویسدهندههای این نوع خدمات بروید. در این نوع خدمات میتوانید ریتارگتینگ را نیز ضمیمه کنید. یعنی از سرویسدهنده پوش نوتیفیکیشن بخواهید تا تبلیغات را به کسانی نمایش دهد که قبلا از وبسایت شما دستکم یکبار بازدید کردهاند. برای آشنایی با این سرویسدهندگان حتما مقاله آشنایی با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را مطالعه کنید.
تبلیغات در اپلیکیشن های موبایل چه اصولی دارد؟
تبلیغات در اپلیکیشن های موبایل نوعی استراتژی کسب درآمد و بازاریابی برای توسعهدهندگان اپلیکیشن و برندها است. برخی از اصول این تبلیغات به قرار زیرند:
- تجزیه و تحلیل دادهها: بسیاری از اپلیکیشنها داده کاربران را ارائه میدهند. این دادهها شامل نرخ تبدیل، هزینه هر کلیک و تعداد نمایش تبلیغ به کاربران است. ضبط این دادهها و مقایسه آن با دادههای استراتژیهای دیگر، به شما در افزایش نتایج تبلیغ کمک میکند.
- تعیین بودجه: تعیین بودجه به شما کمک میکند تا سرمایه خود را به خوبی مدیریت کنید و از هزینه بیشازاندازه جلوگیری کنید. به همین دلیل لازم است تا به منظور هدررفت منابع مالی، استراتژیهای تبلیغات خود را براساس بودجهتان تدوین کنید.
- بازخورد گرفتن: برای اینکه متوجه شوید چه میزان، تبلیغات از طریق کانالهای مختلف موثر بودهاست، برای مخاطبان مسیرهای ارتباطی بسازید. از مزایای دیگر این اقدام این است که تعامل کاربر با محتوا افزایش مییابد. بنابراین شناخت تجربیات کاربر به شما کمک میکند تا تبلیغات خود را به صورت بهینهتر هدفگذاری کنید.
- ارزش طول عمر (Lifetime Value): اصطلاحی است که در بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ به کار میرود. این پارامتر، به شما اطلاع میدهد که یک مشتری در طول زمانی که با کسبوکار شما در ارتباط است، چقدر سودآوری برای شما به همراه داشته است. به عبارت دیگر، ارزش طول عمر مشتری، میزان درآمدی است که یک مشتری برای کسب و کار شما در طول زمانی که با شما در ارتباط است، تولید میکند.
دانستن اصول تبلیغات موبایلی به شما در طراحی محتوای مرتبط و موثر برای آن اپلیکیشن کمک میکند. اینگونه میتوانید تجربه بهتری با کاربران رقم بزنید و افراد را به تعامل تشویق کنید.
شناخت تبلیغات موبایلی در اپلیکیشن و دانستن انواع تبلیغات موبایلی app از مهمترین نکاتی است که در عصر حاضر هر صاحب کسبوکاری باید آن را جدی بگیرد. یکی از روشهایی که بلوباکس در عرصه تبلیغات بر کسب آن اهتمام ورزیده است، شناخت این نوع تبلیغات و معرفی اصول آن است. به عنوان مثال میتوان به تبلیغات معرفی اپلیکیشن سیبانک اشاره کرد. زمانی که بانک سینا اولین نسخه بانک دیجیتالی خود را با عنوان سیبانک راهاندازی کرد، لازم بود تا این اپلیکیشن طوری معرفی شود تا مشتریان این بانک، از خدمات آن آگاه شده و اقدام به نصب این اپلیکیشن کنند. به همین منظور آژانس تبلیغاتی بلوباکس اقدام به طراحی فازهای محتلف برای تبلیغات اپلیکیشن نمود. در اولین فاز نیز اقدام ساخت تیزینگ در دستور کار قرار گرفت. پیشنهاد میکنیم حتما این تیزینگ را مشاهده کنید.
تیزینگ معرفی اپلیکیشن سیبانک