آیا فکر میکنید در دنیایی که انواع روشهای بازاریابی درونگرا مانند سئو، بازاریابی محتوا و بازاریابی شبکههای اجتماعی هر روز محبوبیت بیشتری در میان بازاریابان پیدا میکنند، هنوز جایی برای بازاریابی برونگرا و روشهای سنتی جذب مشتری وجود دارد؟ باید بگوییم که بازاریابی برونگرا که زمانی نیروی غالب در بازار تبلیغات بود، امروزه در سایه بازاریابی درونگرا به فعالیت خود ادامه میدهد.
با ما همراه باشید تا در این مقاله از مزایا و معایب بازاریابی برونگرا بیشتر صحبت کنیم.
بازاریابی برونگرا چیست؟
بازاریابی برونگرا به هر نوع بازاریابی اطلاق میشود که در آن برندها آغازگر ارتباط با مخاطبان هستند. این نوع بازاریابی اشکال سنتیتر تبلیغات مانند تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، بیلبورد تبلیغاتی، تبلیغات چاپی (تبلیغات روزنامه، تبلیغات مجله، تراکت، بروشور تبلیغاتی، کاتالوگ و غیره)، نمایشگاههای تجاری، تماسهای فروش خروجی (معروف به تماسهای سرد) و ایمیل اسپم را شامل میشود.
بازاریابی برونگرا برعکس بازاریابی درونگراست که در آن مشتری در زمان نیاز، برند را پیدا میکند. بازاریابی محتوا، وبلاگنویسی، سئو و بازاریابی ایمیلی نمونههایی از بازاریابی درونگرا به حساب میآیند. علاوهبر این، تبلیغات جستجوی پولی نیز به عنوان بازاریابی درونگرا در نظر گرفته میشود؛ زیرا این تبلیغات فقط زمانی ظاهر میشوند که افراد به دنبال محصولات یا خدماتی هستند که شما ارائه میدهید.
اگر در مورد بازاریابی درونگرا اطلاعات کافی ندارید، این مطلب را هم مطالعه کنید:
بازاریابی درونگرا؛ آهنربای جذب و حفظ مشتریان جدید!
در کل ردیابی بازاریابی برونگرا سختتر از بازاریابی درونگراست و سود کمتری نیز در مقایسه با بازاریابی درونگرا دارد. اما با این وجود، همچنان سازمانها بهطرز طعنهآمیزی تا ۹۰ درصد بودجه بازاریابی خود را صرف بازاریابی برونگرا میکنند. این در حالیست که سازمانهایی که به دنبال بهبود فروش و افزایش بازده هزینههای بازاریابی خود هستند، باید درصد بیشتری از بودجه بازاریابی خود را به تکنیکهای بازاریابی درونگرا اختصاص بدهند.
بازاریابی برونگرا چطور کار می کند؟
در بازاریابی برونگرا، شرکتها به امید جذب مشتری، پیامهای خود را بهصورت گسترده به عموم مردم ارسال میکنند، بدون اینکه بدانند آنها مایل به دریافت این پیامها هستند یا خیر. در این روش معمولا شرکتها با مختل کردن جریان فعالیتهای معمول فعالیتها، تلاش میکنند تا توجه مخاطبان را جلب و یک پیام را تبلیغ کند.
در سال ۲۰۰۳ تلاشهایی برای مهار برخی از سوءاستفادههای بازاریابی برونگرا انجام و منجر به تصویب و اجرای قانون CAN-SPAM شد. طبق این قانون شرکتها موظف هستند به وضوح ایمیلهای تبلیغاتی را با چنین برچسبهایی مشخص کنند. همچنین آنها باید برای افراد گزینه انصراف و توقف دریافت پیامهای تبلیغاتی را در نظر بگیرند.
استفاده از روشهای بازاریابی برونگرا میتواند برای یک شرکت مثبت یا منفی باشد؛ به عبارت دیگر، بازاریابی برونگرا میتواند آگاهی از برند را افزایش بدهد یا برعکس باعث شود مصرفکنندگان با برند بیگانه شوند.
در قسمت بعدی درباره مزایا و معایب بازاریابی برونگرا صحبت میکنیم.
مزایای بازاریابی برونگرا چیست؟
اگرچه بازاریابان معمولا بازاریابی برونگرا را در مقایسه با بازاریابی درونگرا و تبلیغات شخصیسازیشده به میزان کمتری موثر میدانند، اما بازاریابی برونگرا چندین مزایا برای کسبوکارها به همراه دارد:
-
هزینههای عملیاتی پایینتر
هزینههای جاری بازاریابی برونگرا در بعضی موارد نسبت به بازاریابی درونگرا پایینتر است، زیرا سازمانها مجبور نیستند دائما محتواهای جدیدی را برای انتقال پیام خود ایجاد کنند.
-
کنترل بیشتر
در این روش بازاریابی لیدها (مشتریان راغب) میتوانند به هر قسمتی که یک شرکت ترجیح میدهد هدایت شوند.
معایب بازاریابی برونگرا چیست؟
بازاریابی برونگرا بخش عمدهای از بودجه بازاریابی کسبوکارها را تشکیل میدهد. این روش از قدیم وجود داشته و برخی آن را هزینهای ضروری برای پیشبرد کسبوکار میدانند. با این حال، بازاریابی برونگرا مشکلات زیادی را ایجاد میکند و مدیران نباید با تعصب بیمورد درباره آن، مانع از سازگاری با روندهای در حال تغییر بازاریابی شوند. معایب بازاریابی برونگرا شامل موارد زیر است:
-
بازدهی و نرخ بازگشت سرمایه پایین
سازمانها باید هزینه زیادی را صرف ارائه و انتقال پیام تبلیغاتی خود به طیف گستردهای از مخاطبانی کنند که بسیاری از آنها هیچ علاقهای به آن تبلیغ ندارند. به این ترتیب، پیامها بهراحتی توسط مخاطبان بیتفاوت نادیده گرفته میشوند و این کار اثربخشی و نرخ بازگشت سرمایه تبلیغات را بهشدت کاهش میدهد.
-
دشواری در دسترسی به دادههای مشتری
اثربخشی بازاریابی برونگرا میتواند با دسترسی به دادههای قابل اعتماد افزایش یابد؛ اما به دست آوردن این اطلاعات میتواند سخت و هزینهبر باشد.
-
دشواری در دریافت بازخورد از مشتری
ماهیت یک طرفه بازاریابی برونگرا امکان دریافت بازخورد فوری از لیدها را فراهم نمیکند؛ این موضوع توانایی برندها را برای درک اینکه آیا استراتژیهای آنها با علایق عموم مردم هماهنگ است یا خیر، محدود میکند. در این روش بازاریابی شرکتها مجبور هستند برای دریافت بازخورد، با هزینه اضافی و با سطوح مختلف اثربخشی، نظرسنجی انجام بدهند یا از گروههای کانونی استفاده کنند.
بازاریابی برونگرا یا بازاریابی درونگرا؟
اگرچه بازاریابی برونگرا هنوز میتواند برای برندها مفید باشد، اما بازاریابی درونگرا به یک جایگزین رایجتر برای بازاریابی برونگرا تبدیل شده است. روشهای بازاریابی درونگرا اغلب با مواردی مثل سنجش ترجیحات و بازخورد گرفتن از مخاطبان از طریق روشهایی مانند اندازهگیری نرخ کلیک ایمیل و بازدید از محتوای آنلاین مرتبط هستند. بازاریابی درونگرا فرصتهای بیشتری را برای دریافت دادههای مشتریان فراهم میکند زیرا لیدها بهطور فعال به دنبال محتوای آنلاین هستند و با بررسی رفتار آنلاین آنها، شرکتها میتوانند اثربخشی محتواهای خود را ارزیابی کنند.
چطور از بازاریابی برونگرا به بازاریابی درونگرا گذر کنیم؟
گذر از بازاریابی برونگرا و رفتن به سمت بازاریابی درونگرا و اجرای کمپینهای تبلیغات کلیکی (PPC) و سئو ممکن است کار دشواری به نظر برسد، اما در واقعیت اینطور نیست. برای شروع میتوانید طبق این راهنما مرحلهبهمرحله پیش بروید.
۱. تحقیق کلمات کلیدی را شروع کنید
از یک ابزار رایگان تحقیق کلمات کلیدی برای ایجاد لیستی از کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکارتان استفاده کنید تا بتوانید آنها را در کمپینهای جستجوی خود هدف قرار دهید.
۲. کمپینهای گوگل ادز را ایجاد کنید
اگر هنوز این کار را نکردهاید، با یک کمپین PPC در گوگل، پرکاربردترین موتور جستجوی وب، شروع کنید تا کلمات کلیدی خودتان را آزمایش و ترافیک جدیدی را به وبسایتتان هدایت کنید. مطمئن شوید که کلمات کلیدی خود را در متن تبلیغ گنجاندهاید.
۳. کمپینهای گوگل ادز را بهینه کنید
گروههای کلمات کلیدی خود را بر اساس بیشترین امتیاز کیفیت مرتب کنید. تلاش کنید متوجه شوید که چه بهینهسازیهایی میتوانید در حساب خود انجام بدهید.
۴. تحقیق کلمات کلیدی را ادامه دهید
سیستمی را برای ثبت جستجوهایی که افراد را به وبسایت شما کشانده ایجاد کنید تا درک بهتری از آنچه مخاطبان شما به دنبالش هستند و اینکه چطور میتوانید به آنها کمک کنید، داشته باشید. بهطور مداوم لیست کلمات کلیدی خود را با کلمات کلیدی مرتبط و خاص بهروز کنید.
۵. محتوای مرتبط تولید کنید
از دادههای کلمات کلیدی برای درک رفتار بازار استفاده کنید و مطالبی جالب و جذاب را در مورد این موضوعات با در نظر گرفتن اصول سئو در وبسایت خود بنویسید.
تکرار، اولویتبندی و بهینهسازی را فراموش نکنید؛ برای عملکرد بهتر کمپین جستجوی خود، باید این مراحل را بهطور دورهای تکرار کنید.
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با مزایا و معایب بازاریابی برونگرا آشنا کنیم و با مقایسه آن با بازاریابی درونگرا شما را در مورد انتخاب رویکرد مناسب راهنمایی کنیم. اما به یاد داشته باشید که ترکیب بازاریابی برونگرا و درونگرا، یک استراتژی قدرتمند برای موفقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ است. آژانسهای دیجیتال مارکتینگ با استفاده از این ترکیب، میتوانند به برندها کمک کنند تا به اهداف خود دست یابند و در بازار رقابتی امروز، موفق باشند.
اگر شما نیز قصد دارید این ترکیب برنده را در طراحی کمپین تبلیغاتی خود بگنجانید، میتوانید با خیال راحت روی دانش و تخصص تیم حرفهای ما در آژانس تبلیغاتی بلوباکس حساب کنید. برای آشنایی با خدمات آژانس تبلیغاتی بلوباکس کافیست به وبسایت ما سر بزنید. همچنین میتوانید از طریق ایمیل info@bbdagency.com با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
منبع