19 مورد از انواع بازاریابی در کسب و کار را بهتر بشناسید!

SCROLL

آنچه در این مقاله می‌خوانید

تصور کنید یک ملوان تنها هستید که در اقیانوسی بی‌پایان از امکانات بازاریابی سرگردان شده‌‎اید. از یک طرف، آوای وسوسه‌انگیز رسانه‌های اجتماعی به گوش‌تان می‌رسد و از سوی دیگر، وعده تبلیغات سنتی شما را وسوسه می‌کند. کدام نوع از انواع بازاریابی را انتخاب می‌کنید؟ کدام بادبان را باید بالا ببرید؟

اغلب افراد فکر می‌کنند می‌دانند بازاریابی چیست و اگر از آن‌ها در این‌باره بپرسید، می‌گویند بازاریابی یعنی فروش کالا و خدمات یا تبلیغات برای فروش. این نگرش البته کاملا هم اشتباه نیست، اما حالا دیگر فضاهای مربوط به کسب‌وکار چنان گسترده شده و رشد کرده‌اند که چنین پاسخی تنها بخش کوچکی از دنیای پیچیده و در عین‌حال جذاب بازاریابی را شامل می‌شود. در دنیای امروز، مارکتینگ به یک رشته دانشگاهی بدل شده که بخش عمده آن بر انواع بازاریابی اینترنتی و روش های مختلف بازاریابی دیجیتال متکی است. پیوند جهان تکنولوژی مبتنی بر اینترنت با جهان بازار و سرمایه، باعث شکوفایی هر دوی این دنیاها شده و هر لحظه فضاهای تازه‌تری درون خود خلق می‌کند.

تیم‌های بازاریابی از استراتژی‌های مختلفی برای تبلیغات و بیان مزایای محصولات یا خدمات خود استفاده می‌کنند. اما کدام استراتژی بازاریابی بهترین است؟ در این مقاله، لیستی از انواع بازاریابی در کسب‌وکار را به شما معرفی می‌کنیم.

 

بازاریابی چیست؟

به‌طور مختصر و مفید بازاریابی به فرایندی گفته می‌شود که یک شرکت از آن برای جذب مخاطب و ترغیب آن‌ها به خرید محصولات و خدماتش استفاده می‌کند. اما اگر به تعریف دقت کنید متوجه می‌شوید که این تعریف ساده، یک واژه مهم دارد. واژه «فرایند» در این تعریف، یک کلمه کلیدی است، چون نشان می‌دهد که بازاریابی نه یک عمل مشخص و ایستا، بلکه مجموعه‌ای از اعمال و مراحل مختلف است که از تحقیق و تبلیغ گرفته تا فروش و توزیع محصولات یا خدمات را شامل می‌شود.

فروش محصول به یک مشتری، ابتدایی‌ترین هدف آن است، اما تنها هدف نیست. فرایند بازاریابی اعمال گسترده‌تری را شامل می‌شود. عمده‌ترین هدف خدمات یا کالاها این است که ارزش منحصر‌به‌فرد یک شرکت را به مشتریان بالقوه و مصرف‌کنندگان آن محصولات و خدمات نشان بدهد. این ارزش از طریق ارائه محتوا بیان می‌شود. محتوایی که ضمن مطالعه رفتارهای بازار و مصرف‌کنندگان محصول و نشان دادن ارزش محصول به آن‌ها تولید می‌شود و در نتیجه باعث تقویت وفاداری به برند و در نهایت افزایش فروش می‌شود. تقویت وفاداری به یک برند، از اهداف بلند مدتی است که در انواع بازاریابی، چه روش‌های سنتی و چه روش‌های به روز و مدرن، باید مد نظر قرار بگیرد.

پس متوجه می‌شویم که در کنار فروش محصول، شناساندن ارزش‌های خاص یک شرکت و ایجاد وفاداری به یک برند، تا چه میزان اهمیت دارد. 

شناخت انواع بازاریابی به کسب و کارها کمک می کند تا از ابزار درستی برای پیشبرد برنامه های بازاریابی خود استفاده کنند.

بازاریابی و تغییر در کیفیت رابطه با مشتری 

از زمان ظهور رسانه‌های دیجیتال و به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی و نوآوری‌های تکنولوژیک، مارکتینگ به فرایندی تبدیل شده است که طی آن، شرکت‌ها تلاش می‌کنند روابطی عمیق‌تر، معنادارتر و باثبات‌تر با خریداران محصولات و خدمات‌شان ایجاد کنند. سرعت بالای تغییرات در دنیای رسانه، کار بازاریابان را برای برقراری ارتباط با مخاطب پیچیده کرده است؛ اما در عین حال، هر لحظه فرصت‌های جدیدی را برای استفاده گسترده‌تر از انواع بازاریابی برای آن‌ها فراهم می‌کند.

یکی از آخرین چالش‌هایی که جهان تجارت با آن روبه‌رو شد، موقعیت پاندمی کرونا بود. اما بازاریابی توانست خود را با این شرایط جدید هماهنگ کند و انواع جدیدی از بازاریابی را متناسب با شرایط موجود به جهان معرفی کرد که مرزهای تجارت الکترونیک و انواع بازاریابی اینترنتی را گسترش داد. در تعریف بازارهای اینترنتی نوظهور، سرعت و سازگاری با وضعیت‌های جدید نقش کلیدی دارد.

 

١- انواع بازاریابی بر اساس تجارت الکترونیک 

تجارت الکترونیک یک روش قدرتمند و پیشرو است که پس از پاندمی رشدی فزاینده داشته و همچنان نه تنها از قدرت آن کاسته نشده که به‌طور فزاینده‌ای رو به رشد است. تخمین زده می‌شود که تقریبا یک چهارم جمعیت جهان محصولات مورد نیاز خود را به شیوه آنلاین خریداری می‌کنند. بنابراین بازار رقابت در تجارت الکترونیک بسیار داغ است. بازاریابان باهوش، رشد فزاینده تجارت الکترونیک بعد از پاندمی را بستری برای بازاریابی پویا و مشتری‌مدار می‌دانند. تخمین زده می‌شود تا سال ٢۰۴۰، ٩۵ درصد از کل خریدها از طریق پلتفرم‌های آنلاین انجام شود.

بیشتر بخوانید:

بازاریابی آنلاین کسب و کارهای کوچک در ۹ گام بزرگ!

 

٢- انواع بازاریابی بر اساس بازار هدف

بر اساس بازار هدف، انواع مختلفی از بازاریابی وجود دارد. هنگامی که قصد دارید یکی از انواع بازاریابی را به‌کار ببرید، باید در گام اول بازار هدف خود را به‌خوبی شناسایی کنید و تشخیص بدهید که برای جذب و ترغیب آن‌ها به استفاده از خدمات‌تان، بهتر است چه روشی را پیاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. قبل از هرگونه اقدامی، باید دریابید که مخاطب هدف شما یک مصرف‌کننده است یا قرار است که با یک برند در ارتباط باشید. در ادامه، با جزئیات خیلی بیشتری به این موضوع می‌پردازیم.

  • بازاریابی B2C

بازاریابی B2C مخفف Business 2 Customer است. مخاطب هدف این نوع بازاریابی، مصرف‌کننده مستقیم محصول یا خدمات است. بسته به نوع محصول، چرخه فروش برای یک محصول B2C می‌تواند بسیار کوتاه باشد و فرایند تصمیم‌گیری که مصرف‌کنندگان طی می‌کنند چندان طولانی نیست. بیشتر تبلیغات و آگهی‌هایی که مردم می‌بینند از انواع بازاریابی B2C هستند. یک تبلیغ تلویزیونی برای فروش یک محصول غذایی یا تبلیغات اینستاگرامی برای یک فروشگاه پوشاک، نمونه‌‌هایی از استراتژی‌های بازاریابی B2C هستند.

  • بازاریابی B2B

از آنجایی که بازاریابی B2B شرکت‌ها و خرید در ابعاد بزرگ را مد نظر دارد، معمولا به چرخه خرید بسیار طولانی‌تری نیاز دارد و از نظر آنچه مشتریان در جستجوی آن هستند و به آن نیاز دارند، بسیار استراتژیک است. مخاطبان بازاریابی B2B اغلب قصد خرید بسیار بالا دارند، به همین دلیل، روشن است که مخاطبان این نوع بازاریابی، قبل از خرید محصول نهایی، تحقیقات زیادی انجام خواهند داد.

 

٣- انواع بازاریابی بر اساس کانال های مورد استفاده

تفاوت اصلی بین بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال اساسا مربوط به نوع کانال‌هایی است که در هر رویکرد استفاده می‌شود: 

  • بازاریابی سنتی

بازاریابی سنتی معمولا از طریق فعالیت‌های آفلاین مانند تبلیغات چاپی، رویدادها، بیلبوردهای تبلیغاتی و روابط عمومی ارائه می‌شود. به‌عنوان مثال، یک کسب‌وکار ممکن است تبلیغات خود را در یک نسخه چاپی از یک مجله یا روزنامه قرار بدهد. بازاریابی آفلاین طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها را پوشش می‌دهد، اما همه آن‌ها بدون استفاده از اینترنت به‌عنوان رسانه اصلی ارتباط با مخاطب شمرده می‌شوند.

  • بازاریابی دیجیتال

برعکس، بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ کاملا آنلاین و از طریق اینترنت انجام می‌شود. برخی از نمونه‌های فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال شامل بازاریابی شبکه های اجتماعی، کمپین‌های تبلیغاتی آنلاین پرداخت به ازای کلیک (PPC)، سئو (SEO) و بازاریابی محتواست. در این روش کسب‌وکارها از بازاریابی دیجیتال برای قرار دادن تبلیغات خود در وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مجلات یا روزنامه‌ها استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

10 مورد از برترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ 2024، برای تمایز از رقبا!

 

با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله انواع بازاریابی سنتی و دیجیتال را با جزئیات بررسی کنیم.

 

انواع بازاریابی سنتی

بازاریابی سنتی شامل استراتژی‌هایی است که از زمان اختراع بازاریابی در قرن نوزدهم مورد استفاده قرار گرفته است. این استراتژی‌ها بسیار آشکار و گاهی کمتر هدفمند هستند. انواع بازاریابی سنتی شامل این ١۰ مورد می‌شوند:

  • بازاریابی برونگرا (Outbound Marketing)

بازاریابی برونگرا به هر نوع بازاریابی اطلاق می‌شود که در آن برندها آغازگر ارتباط با مخاطبان هستند. این نوع بازاریابی شامل روش‌های تبلیغات سنتی مانند تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، بیلبورد تبلیغاتی، تبلیغات چاپی (تبلیغات روزنامه، تبلیغات مجله، تراکت، بروشور تبلیغاتی، کاتالوگ و غیره)، تماس‌های فروش خروجی (معروف به تماس‌های سرد) و ایمیل اسپم می‌شود.

آژانس تبلیغاتی بلوباکس در این زمینه کارنامه درخشانی دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به کمپین کانون جوانه های بانک ملی، کمپین چک امن دیجیتال بانک صادرات، کمپین نوروز همراه اول و… اشاره کرد.

 

  • بازاریابی شخصی‌ سازی شده (Personalized marketing)

بازاریابی شخصی‌سازی شده استراتژی است که در آن شرکت از داده‌های تاریخی برای ایجاد یک تجربه شخصی برای مشتریان استفاده می‌کند. این می‌تواند شامل یک ایمیل مستقیم باشد که از نام شما در متن آن استفاده شده یا فروشگاه‌های مواد غذایی که به ازای اقلامی که به‌طور مرتب از آن‌ها خریداری می‌کنید کوپن‌هایی به شما ارائه می‌دهند.

  • ایمیل مستقیم (Direct mail)

ایمیل مستقیم زمانی است که شرکت‌ها تبلیغات خود را به یک آدرس ایمیل خاص ارسال می‌کنند. این روش به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا روی یک منطقه خاص تمرکز کنند. یک مثال خوب از بازاریابی ایمیل مستقیم، تبلیغات هفتگی فروشگاه‌های مواد غذایی است.

  • بازاریابی مشارکتی (Partner marketing)

استراتژی بازاریابی مشارکتی نیاز به همکاری دو شرکت برای ایجاد یک پیام منسجم دارد. یک مثال رایج از این روش از انواع بازاریابی سنتی مربوط به زمانی است که یک شرکت اسپانسر محصول شرکت دیگر می‌شود. به‌عنوان مثال، یک کافه ممکن است وای فای رایگان توسط شرکت گوگل ارائه بدهد.

  • بازاریابی تلفنی (Telemarketing)

بازاریابی تلفنی زمانی است که یک شرکت از طریق تماس تلفنی با افراد تماس می‌گیرد. این روش بازاریابی هنوز یک تاکتیک رایج است، اما از آنجایی که تلفن‌های همراه و سیستم نمایش شماره (Caller ID) متدوال شده‌اند، موفقیت این استراتژی بازاریابی کاهش یافته است.

 

  • بازاریابی روابط عمومی ( Public relations یا PR)

بازاریابی روابط عمومی استراتژی است که در آن شما با یک منبع خبری برای ایجاد هیاهو بیشتر در مورد کسب‌و‌کار خود همکاری می‌کنید. بازاریابی PR معمولا زمانی استفاده می‌شود که یک شرکت محصول جدیدی را روانه بازار می‌کند، تغییرات عمده‌ای در رهبری کسب‌وکار خود دارد یا در حال گسترش است.

بازاریابی PR ممکن است مستقیما محصولی را تبلیغ نکند، اما راه خوبی برای افزایش آگاهی از برند برای کسب‌و‌کار شما محسوب می‌شود. این موضوع به ویژه در بازاریابی B2B اهمیت دارد، زیرا برخی از خریداران تجاری تصمیمات خود را بر اساس درکی که از موقعیت شرکت شما در چشم‌انداز رقابتی دارند، اتخاذ می‌کنند.

  • بازاریابی دهان به دهان (Word of mouth marketing)

بازاریابی دهان به دهان یک استراتژی بازاریابی است که برای معرفی کسب‌وکار خود به مشتریان جدید، به مشتریان فعلی شما متکی است. کنترل این استراتژی دشوار است، زیرا تا حد زیادی به رفتار مشتریان بستگی دارد. 

یک روش رایج در بازاریابی دهان به دهان در نظر گرفتن تخفیف یا پاداش برای مشتریانی است که کسب‌و‌کار شما را به دیگران معرفی می‌کنند. این روش از انواع بازاریابی سنتی معمولا در مشاغل کوچک مبتنی بر مشتری مانند آرایشگاه‌ها یا باشگاه‌های ورزشی دیده می‌شود.

بازاریابی دهان به دهان یکی از انواع بازاریابی است که در آن مشتریان یک برند آن را به سایر افراد معرفی می کنند.

  • بازاریابی مخفیانه یا پنهان (Stealth marketing)

بازاریابی مخفیانه نوعی بازاریابی غیر مستقیم است که به تبلیغ محصولات و خدمات می‌پردازد بدون اینکه مخاطب متوجه این موضوع شود. یک مثال خوب از این نوع بازاریابی قرار دادن محصول در یک فیلم یا برنامه تلویزیونی است. ممکن است متوجه شوید که شخصیت‌های خاصی در نمایش فقط از یک نوع رایانه استفاده می‌کنند یا فقط با یک نوع ماشین رانندگی می‌کنند. این به این دلیل است که این شرکت‌ها برای حضور در این فیلم‌ها پول پرداخت کرده‌اند.

  • بازاریابی برند (Brand marketing)

بازاریابی برند یک شکل بلندمدت از بازاریابی است که هدف آن شناخته شدن و ایجاد شهرت خوب برای کسب‌وکار است. بازاریابی برند جنبه‌های مختلفی از برندینگ بصری تا لحن و صدا را در بر می‌گیرد.

برای سنجش اثربخشی استراتژی‌های بازاریابی برند، شرکت‌ها میزان آگاهی از برند خود را پیگیری می‌کنند. این معیار میزان آشنایی افراد معمولی با برند شما را اندازه گیری می‌کند.

  • بازاریابی علّی (Cause marketing)

بازاریابی علّی استراتژی است که در آن یک شرکت تصمیم می‌گیرد از یک علت خاص به‌عنوان راهی برای تقویت ارزش‌های اصلی برند خود حمایت کند. یک مثال خوب از این نوع از انواع بازاریابی، برند پاتاگونیا است. آن‌ها ۱ درصد از فروش خود به بازسازی و حفظ محیط زیست اختصاص می‌دهند.

 

انواع بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال شامل تمام استراتژی‌های بازاریابی است که به‌صورت دیجیتال اجرا می‌شوند. برخی از استراتژی‌هایی که در قسمت بالا به آن‌ها اشاره شد نیز گاهی اوقات به صورت دیجیتال اجرا می‌شوند، اما ٧ مورد از انواع بازاریابی‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشراه می‌کنیم فقط به‌صورت آنلاین انجام می‌شوند

  • بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)

بازاریابی درونگرا یک رویکرد استراتژیک است که بر تولید محتوای ارزشمند و  متناسب با نیازهای مخاطب تمرکز دارد. بازاریابی درونگرا با استفاده از انواع بازاریابی محتوا یعنی وبلاگ‌ها یا مجله‌های آنلاین، شبکه‌های اجتماعی، اینفوگرافیک‌ها، ایمیل‌های خبری و هر محتوایی که مخاطبان به خواندن آن‌ها تمایل دارند، انجام می‌شود.

در این تکنیک بازاریابی از همان ابتدای آشنایی افراد با برند این احساس برای مخاطبان ایجاد می‌شود که آن‌ها به سمت شما آمده‌اند، نه اینکه شما به سراغ آن‌ها رفته باشید. در بازاریابی درونگرا یا ربایشی، باید با ایجاد جنبه‌هایی جذاب و متفاوت درباره برند، سعی کنید تا مخاطب را به سمت خود جذب کنید. این روش بازاریابی بر این اصل تمرکز دارد که مشتریان به دنبال حل مشکلات و نیازهای خود هستند و اگر بتوانید به آن‌ها در رفع این نیازها کمک کنید، به‌طور خودکار به سمت شما جذب خواهند شد. در نتیجه، در بازاریابی ربایشی، تمرکز بر روی مزایا و فواید محصول یا خدمات شماست؛ نه صرفا روی فروش و تبلیغات.

  • بازاریابی موتور جستجو (Searching engine marketing)

بازاریابی موتور جستجو استراتژی به‌کارگیری موتورهای جستجو مانند گوگل است. بازاریابی موتور جستجو می‌تواند شامل تبلیغات پولی مانند تبلیغات کلیکی (PPC) و پست‌های پیشنهادی باشد. همچنین می‌تواند شامل استراتژی‌های سئوی ارگانیک مانند ایجاد محتوای بهینه شده با هدف رتبه‌بندی بالا در نتایج گوگل باشد.

  • بازاریابی محتوا (Content marketing)

بازاریابی محتوا شامل ایجاد انواع محتوا مانند کتاب‌های الکترونیکی یا وبینارها برای تشویق مشتریان بالقوه به تعامل بیشتر با برند شما است. هدف از بازاریابی محتوا این است که مشتریان بالقوه اطلاعاتی مانند آدرس ایمیل خود را به اشتراک بگذارند تا شرکت بتواند به روش‌های مختلف به ارتباط با آن‌ها ادامه دهد.

برای مطالعه بیشتر این مقاله را از دست ندهید:

با این 10 ترفند، بازاریابی محتوای موفق را به برند خود هدیه کنید!

  • بازاریابی وابسته (Affiliate marketing)

بازاریابی وابسته استراتژی است که در آن یک شرکت به یک وب‌سایت خارجی برای فروش‌هایی که از طریق ارجاع وب سایت آن‌ها ایجاد می‌شود، کمیسیون پرداخت می‌کند. این نوع از انواع بازاریابی معمولا در ترکیب با استراتژی‌های اینفلوئنسر مارکتینگ و برای هدف قرار دادن یک گروه جمعیتی بسیار متمرکز از مصرف‌کنندگان استفاده می‌شود.

  • بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social media marketing)

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی به‌عنوان یک کانال کلیدی برای اشتراک‌گذاری پیام برندها استفاده می‌کند. بازاریابی رسانه‌های اجتماعی می‌تواند تبلیغات پولی، محتوای ارگانیک یا محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) باشد. این روش بازاریابی معمولا توسط مشاغل تجارت الکترونیک استفاده می‌شود.   

گاهی اوقات، سوشال مدیا مارکتینگ پتانسیل ویروسی شدن دارد. به‌‎عنوان مثال، زمانی که در طول سوپر بول XLVII خاموشی رخ داد، Oreo توانست از این قطعی برق بهره‌برداری کند و یک شوخی بسیار به موقع و مرتبط را در توییتر منتشر کند. این توییت سر‌و‌صدای زیادی برای برند Oreo ایجاد کرد. این مثال نمونه‌ای از بازاریابی ویروسی است.

بازاریابی شبکه های اجتماعی یکی از مهم ترین انواع بازاریابی است که از پلتفرم های شبکه های اجتماعی برای ساخت و توسعه برندها استفاده می کند. 

  • بازاریابی ایمیل (Email marketing)

بازاریابی ایمیل استراتژی است که در آن برندها پیام‌های بازاریابی خود را از طریق ایمیل برای مشتریان بالقوه ارسال می‌کنند. این نوع از انواع بازاریابی در هر دو استراتژی بازاریابی B2B و B2C استفاده می‌شود و یکی از موثرترین راه‌ها برای اطمینان از مواجهه با بازار هدف است. یکی از مزایای اصلی بازاریابی ایمیل این است که اجرای بخش‌بندی بازار را در پیام‌های بازاریابی شما آسان می‌کند. اگر به دنبال آزمایش پاسخ مخاطب به پیام‌های خاص هستید، این روش یک استراتژی خوب به حساب می‌آید.

اگر می‌خواهید بدانید چطور پیام تبلیغاتی شما در ذهن مشتری ماندگار می‌شود این مقاله را بخوانید:

۱۵ پیشنهاد برای طراحی پیام تبلیغاتی موثر و ماندگار!

  • بازاریابی موبایل (Mobile marketing)

بازاریابی موبایل شامل ارسال پیام‌های بازاریابی از طریق اعلان‌های فشار یا پیام‌های متنی است. از این تاکتیک می‌توان برای دستیابی به اهداف مختلفی استفاده کرد، مانند تشویق به باز کردن برنامه برای افزایش کاربران فعال روزانه یا اشتراک‌گذاری کوپن‌های تخفیف، مانند ایمیل. نقطه ضعف این نوع از انواع بازاریابی این است که شما به شماره تلفن مشتری نیاز دارید و دریافت این اطلاعات سخت‌تر از به دست آوردن آدرس‌ ایمیل است.

اگر می‌خواهید از تبلیغات موبایلی بیشتر بدانید این مقاله را از دست ندهید:

تبلیغات موبایلی چگونه باعث رشد کسب‌وکارتان می شود؟

 

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با انواع بازاریابی در کسب‌وکار آشنا کنیم. بهتر است بدانید که هیچ روش بازاریابی صد درصد درست یا غلطی وجود ندارد. اکثر شرکت‌ها از ترکیبی از استراتژی‌های ذکر شده برای تولید لید و جذب مشتری استفاده می‌کنند. در نهایت، شما باید روشی را انتخاب کنید که با محصول، مخاطب و منابع منحصر به فرد کسب‌وکارتان تطابق دارد. 

 

انواع دیگر بازاریابی 

  • بازاریابی چریکی یا پارتیزانی (Guerrilla Marketing)

بازاریابی چریکی یک تکنیک بازاریابی است که در آن یک شرکت از روش‌ها و تعاملات غافلگیرکننده و نامتعارف برای تبلیغ یک محصول یا خدمت استفاده می‌کند.

بازاریابی چریکی با بازاریابی سنتی متفاوت است زیرا اغلب به تعامل شخصی متکی است، بودجه کمتری دارد، از یک ایده اصلی برای جذب مخاطب هدف استفاده می‌کند و بر گروه‌های کوچکتر از تبلیغ‌کنندگان در یک مکان خاص تمرکز می‌کند.

  • بازاریابی عصبی (Neuromarketing)

نورومارکتینگ یا بازاریابی عصبی از علوم اعصاب برای به دست آوردن بینش در مورد تصمیمات مصرف‌کنندگان و پیش‌بینی رفتار آن‌ها استفاده می‌کند. به‌عنوان مثال، شرکت P&G مطالعه‌ای انجام داد که در آن محققان از یک ابزار ردیابی چشم برای اندازه‌گیری سطح تعامل کاربران هنگام مشاهده انواع مختلف تبلیغات موبایلی استفاده کردند.

این رویکرد به تیم بازاریابی P&G این امکان را داد تا پیام‌هایی را که بیشترین تاثیر عاطفی را بر مخاطب هدف داشتند شناسایی کند و طراحی کمپین‌ تبلیغاتی خود را بر این اساس بهینه کند.

مطالعات نورومارکتینگ مانند این می‌توانند شامل ردیابی حرکات چشم، تجزیه‌و‌تحلیل اسکن مغز و اندازه‌گیری عملکردهای فیزیولوژیکی مختلف در پاسخ به محرک‌های بازاریابی باشند که همه این‌ اطلاعات  می‌توانند برای اطلاع‌رسانی تصمیم‌گیری‌های بازاریابی مبتنی بر داده استفاده شوند.

 

اگر در انتخاب استراتژی بازاریابی برای کسب‌وکار خود سردرگم هستید، بهتر است این کار را به یک آژانس تبلیغاتی معتبر بسپارید. آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند آنالیز و بهینه‌سازی، تدوین استراتژی بازاریابی محتوا، ایده‌پردازی، استراتژی، روابط عمومی و رسانه به شما کمک کنند. اما همان‌طور که گفته شد اگر تصمیم گرفتید فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ خود را برون‌سپاری کنید، باید یک آژانس قابل‌اعتماد و حرفه‌ای را به کار بگیرید.

آژانس تبلیغاتی بلوباکس یکی از آژانس‌هاییست که سابقه همکاری با برندهای شناخته‌شده‌ای هم‌چون بانک ملی ایران، دیجی کالا، همراه اول و فامیلا را دارد. برای آشنایی با خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ بلوباکس کافیست به وب‎سایت ما سر بزنید. همچنین می‌توانید از طریق ایمیل info@bbdagency.com با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

منبع

https://asana.com/

https://blog.hubspot.com/

مقالات مرتبط
FOLLOW US

19 مورد از انواع بازاریابی در کسب و کار را بهتر بشناسید!