راهنمای جامع دیجیتال مارکتینگ و ابزارهای آن برای افزایش فروش یک محصول یا برند

هرآنچه را باید از دیجیتال مارکتینگ بدانید، در این مقاله پیدا کنید!

SCROLL

آنچه در این مقاله می‌خوانید

تصور کنید در حال پیدا کردن یک ویدیوی آموزشی در یوتیوب هستید که تبلیغ یک محصول با شعاری منحصربه‌فرد و محتوایی جذاب شما را به جست‌وجوی بیشتر درباره مزایا و یا حتی خرید آن ترغیب می‌کند؛ یا موقعیتی را تصور کنید که در حال اسکرول کردن در شبکه‌های‌ اجتماعی هستید و ناگهان با دیدن یک ویدیو تبلیغاتی از رستوران موردعلاقه‌تان، در لحظه گوشی تلفن را بر می‌دارید و یک پیتزای هیجان‌انگیز سفارش می‌دهید. به دنیای جذاب و مرموز دیجیتال مارکتینگ خوش آمدید!

با ما همراه باشید تا در این مقاله صفر تا صد آنچه را که باید از دیجیتال مارکتینگ یا همان تبلیغات دیجیتال بدانید با یکدیگر مرور کنیم.

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

تا همین چند سال پیش بازاریابی‌ها تنها به شیوه سنتی انجام می‌شدند. تبلیغات چاپی مانند بروشورهای تبلیغاتی و روزنامه‌ها، تبلیغ در بیلبوردها، تبلیغ در رادیو و تلویزیون و به طور کلی هر نوع بازاریابی آفلاین در این دسته از بازاریابی‌ها قرار می‌گیرند. اما با ظهور تکنولوژی‌های جدید و اینترنت، بازاریابی دیجیتال به وجود آمد که از ابزارهای دیجیتال برای تحقق اهداف خود بهره می‌گیرد. پس در پاسخ به سوال دیجیتال مارکتینگ چیست؟ می‌توانیم به طور خلاصه بگوییم، دیجیتال مارکتینگ یعنی بازاریابی با ابزارهای دیجیتال.

دیجیتال مارکتینگ یک روش قدرتمند و پرطرفدار برای جذب مشتریان، آگاهی‌بخشی به آن‌ها و فروش محصولات و ارائه خدمات به حساب می‌آید و همان‌طور که از اسم آن مشخص است، این نوع بازاریابی در فضای آنلاین و از طریق کانال‌های دیجیتال نظیر شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها، موتورهای جست‌وجو، ایمیل و پیام‌های متنی انجام می‌شود. فراموش نکنید که برای دستیابی به نتایج فوق‌العاده در دیجیتال مارکتینگ باید بدانید که کدام یک از این پلتفرم‌ها بهتر می‌توانند مخاطبان هدف برند شما را جذب کنند.

 

دیجیتال مارکتینگ یک روش برای جذب مشتریان، آگاهی‌بخشی به آن‌ها و فروش محصولات از طریق کانال‌های دیجیتال مانند شبکه ‌های اجتماعی، وب‌سایت ‌ها، موتورهای جستجو است.

 

معمولا وقتی صحبت از بازاریابی و اینکه دیجیتال مارکتینگ چیست به میان می‌آید ذهن افراد بیشتر به سمت فروش کشیده می‌شود؛ اما بازاریابی چیزی بیشتر از فروش است. پس قبل از هرچیز برای درک مفهوم دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتال لازم است بدانیم بازاریابی در کسب و کار چیست. بازاریابی فرایندی پویاست که در آن شرکت‌ها و کسب‌وکارهای مختلف با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های گوناگون با مشتریان خود ارتباطاتی قوی می‌سازند و برای آن‌ها ارزشی تازه خلق می‌کنند و در مقابل مشتریان هم برای کسب‌وکار ارزش خلق می‌کنند.

به لطف اصول بازاریابی کسب‌وکارها می‌توانند خواسته‌ها و نیازهای مشتریان خود را درک کنند و محصولات خود را با این نیازها تطبیق دهند. در نهایت با ارائه مناسب‌ترین محصول در مناسب‌ترین زمان و مکان، شرکت به سودآوری می‌رسد. در یکی از انواع طبقه‌بندی‌ها، بازاریابی به دو دسته درون‌گرا (Inbound) و برون‌گرا (Outbound) تقسیم می‌شود که در ادامه هر کدام از آن‌ها را معرفی و اشاره می‌کنیم که دیجیتال مارکتینگ در کدام یک از این دسته‌بندی‌ها قرار می‌گیرد.

 

دیجیتال مارکتینگ بخشی از بازاریابی درون‌گرا یا بازاریابی برون‌گرا؟

بازاریابی درونگرا و برونگرا در واقع دو رویکرد متفاوت از بازاریابی هستند که برندها می‌توانند با توجه به نوع کسب‌وکار، نوع محصول و ابعاد دیجیتال مارکتینگ خود می‌توانند از یکی از این دو رویکرد یا هر دوی آن‌ها استفاده کنند. اما برای انتخاب رویکرد مناسب، لازم است تفاوت رویکرد درونگرا و برونگرا به‌درستی درک شود.

بازاریابی برونگرا به طور معمول روش‌های بازاریابی سنتی و غیردیجیتال را در برمی‌گیرد؛ مانند تبلیغات مستقیم برای محصولات از طریق تماس تلفنی یا ایمیل. اما بازاریابی درونگرا بیشتر برای محصولاتی  استفاده می‌شود که نیاز به تبلیغ به شکلی غیرمستقیم و متناسب با نیاز مخاطب دارند. در چنین تبلیغاتی برندها بر روی جذب مشتری از طریق تولید محتوای مفید و منحصربه‌فرد تمرکز می‌کنند. چند نمونه از روش‌های بازاریابی درونگرا شامل تولید محتوای وبلاگ جذاب با در نظر گرفتن اصول سئو، نوشتن پست‌‌ برای شبکه‌های اجتماعی، محتوای ویدیویی آموزشی یا سرگرم‌کننده در شبکه‌های اجتماعی می‌شوند.

لازم است بدانید که هر دو رویکرد می‌توانند بسته به مخاطب هدف و محصول یا خدماتی که به بازار عرضه می‌شود، مؤثر باشند. برای کسب‌وکارها مهم است که مخاطبان هدف خود را بشناسند و رویکردی را انتخاب کنند که به‌احتمال زیاد با شخصیت مخاطبین هدف و محصولات آن‌ها هم‌خوانی دارد.

اگر بخواهیم از منظر این دسته‌بندی به دیجیتال مارکتینگ نگاه کنیم، بازاریابی دیجیتال را باید زیرمجموعه بازاریابی درون‌گرا قرار بدهیم؛ این در حالی است که در تبلیغات سنتی از روش‌های بازاریابی برون‌گرا استفاده می‌شود.

 

تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر و در توضیح دیجیتال مارکتینگ چیست اشاره کردیم، بازاریابی سنتی به اشکال آفلاین و غیردیجیتال بازاریابی گفته می‌شود. بازاریابی سنتی به نسل قبلی بازاریابی برمی‌گردد؛ اما این روش به‌هیچ‌وجه منسوخ شده یا بی‌فایده نیست. اشکال سنتی بازاریابی مزایای قابل‌توجهی برای برندها دارند که باعث می‌شود همچنان در برنامه بازاریابی کسب‌وکارها جایگاه ویژه‌ای داشته باشند.

بازاریابی سنتی به‌یادماندنی‌تر است. برای مثال بیلبورد تبلیغاتی که هر روز در مسیر خود از محل کار به خانه می‌بینید ممکن است بیشتر در ذهن شما باقی بماند تا یک پست اینستاگرامی که تنها چند ثانیه در مقابل چشمان شما قرار می‌گیرد. بازاریابی سنتی می‌تواند کاملا سرگرم‌کننده و جالب باشد و مخاطب معمولا خیلی راحت آن را درک و هضم می‌کند.

 

اهمیت دیجیتال مارکتینگ

در بازار داغ رقابت امروزی، کسب‌وکارها باید به دنبال راه‌های موثری باشند که به کمک آن‌ها محصولات و خدمات خود را به مشتریان سراسر دنیا عرضه کنند. اما از آنجایی  که تشدید رقابت باعث شده مصرف‌کنندگان با طیف وسیعی از انتخاب‌ها برای محصولات و خدمات موردنظرشان روبه‌رو شوند، این کار چالش‌برانگیزتر از چیزی است که به نظر می‌رسد. اما در این شرایط، تولید محتوای ترغیب‌کننده در پلتفرم‌های بازاریابی دیجیتال یکی از راه‌هاییست که تمایز را برای کسب‌وکارها به ارمغان می‌آورد.

طبق آماری که موسسه تحقیقاتی Statista منتشر  کرده در سال 2024، بیش از 5 میلیارد نفر در سراسر جهان از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کردند که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال 2028 به بیش از 6 میلیارد افزایش یابد. این حجم قابل‌توجه از مخاطبان آنلاین، فرصت‌های فوق‌العاده‌ای را برای کسب‌وکارها و مشاغلی که می‌خواهند دیده شوند، فراهم می‌کنند و یک بخش اساسی از آمیخته‌های بازاریابی هر کسب‌وکار محسوب می‌شوند.

 

مزایای بازاریابی دیجیتال چیست؟

اگر طبق آنچه که پیش‌تر اشاره کردیم، بازاریابی سنتی همچنان کاربرد دارد، مزایای دیجیتال مارکتینگ چیست که تا این حد آن را محبوب کرده است؟ اصلی‌ترین مزایای دیجیتال مارکتینگ شامل موارد زیر می‌شوند:

  • مقرون‌به‌صرفه بودن
  • نتایج قابل‌اندازه‌گیری
  • بهبود آگاهی از برند
  • تعامل قوی با مشتری
  • افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
  • دسترسی به مخاطبان در سطح منطقه‌ای و جهانی

اما اگر می‌خواهید بدانید شیرین‌ترین مزایای بازاریابی آنلاین برای کسب‌وکار شما چیست به سراغ کامنت‌های پست‌های شبکه‌های اجتماعی خود بروید. می‌توانید با خواندن نظرات و بازخوردهای مخاطبان خیلی سریع به تصویری که از برند شما ایجاد شده و وضعیت محصولات خود پی ببرید. اما حال که به مفهوم تصویر برند اشاره کردیم بهتر است به مفهوم برندینگ دیجیتال و تفاوت آن با دیجیتال مارکتینگ نیز اشاره کنیم.

 

تفاوت برندینگ دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ

برندینگ دیجیتال به تجربه منسجم از برند در پلتفرم‌های آنلاین مختلف اشاره دارد که یک کسب‌وکار با هدف ایجاد و ترویج یک هویت منحصربه‌فرد برای خود از آن بهره می‌گیرد. برندسازی دیجیتال می‌تواند از  طریق چندین کانال مانند وب‌سایت‌ها، بازاریابی ایمیلی و شبکه‌های اجتماعی انجام شود و هدف نهایی آن این است که یک برند با استفاده موثر از رسانه‌های دیجیتال بتواند رسالت، ارزش‌ها و پیشنهاد فروش منحصربه‌فرد خود را به مخاطبان هدف خود منتقل کند.

اما در بسیاری از موارد، افراد اصطلاح برندسازی دیجیتال و بازاریابی دیجیتال را به ‌اشتباه به جای یکدیگر استفاده می‌کنند. بنابراین درک تفاوت بین این 2 مفهوم اهمیت بالایی دارد.

برندینگ دیجیتال روشی است که کسب‌وکارها از طریق آن خود را در بازار عرضه می‌کنند و تصویر، صدا، لحن، زبان و ادراک مشتری از برند را شامل می‌شود. در مقابل، دیجیتال مارکتینگ به ارتقا برند از طریق تبلیغات و تلاش‌های بازاریابی هدفمند می‌پردازد. قبل از شروع فرایند دیجیتال مارکتینگ، داشتن یک برنامه معتبر برای برندسازی دیجیتال اهمیت زیادی دارد؛ زیرا هدف این است که حس انسجام در محتوای آنلاین برند رعایت شود.

 

درباره تفاوت برندینگ دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ باید گفت که کسب ‌و کارها از طریق برندینگ دیجیتال، برند خود را در بازار عرضه می‌ کنند اما دیجیتال مارکتینگ به ارتقا برند از طریق تبلیغات و تلاش‌های بازاریابی هدفمند اشاره دارد.

 

کاربرد دیجیتال مارکتینگ در کسب وکارهای B2B و B2C

یکی از بزرگ‌ترین سوالاتی که در مورد بازاریابی آنلاین وجود دارد این است که آیا این شیوه از بازاریابی برای تمام کسب‌وکارها مناسب است و مزایای بازاریابی دیجیتال چیست؟ در پاسخ باید گفت که دیجیتال مارکتینگ می‌تواند برای هر کسب‌وکاری مفید و کاربردی باشد. نکته مهم در مورد استفاده از بازاریابی دیجیتال این است که استراتژی‌های بازاریابی و کانال‌های بازاریابی خود را با توجه به نوع کسب‌وکاری که دارید انتخاب کنید.

اگر کسب‌وکاری هستید که محصولات یا خدمات خود را به سایر کسب‌وکارها می‌فروشید (B2B)، بازاریابی شما بیشتر بر نشان دادن ویژگی‌های محصول متکی خواهد بود. برای مثال شما باید نشان دهید محصول شما تا چه اندازه به افزایش بازدهی و رشد شرکت‌ها کمک خواهد کرد. تبلیغات کلیکی در شبکه‌های اجتماعی مانند لینکدین، سئوی سایت و ایمیل مارکتینگ از محبوب‌ترین انواع روش های دیجیتال مارکتینگ برای کسب‌وکارهای B2B هستند.

از طرف دیگر اگر کسب‌وکار شما با افراد سروکار دارد (B2C)، می‌توانید بر مزیت‌هایی که محصول شما در مقایسه با سایر محصولات موجود دارد، تکیه کنید. برای مثال ممکن است محصول شما باکیفیت‌تر، ارزان‌تر یا به‌روزتر از دیگران باشد. شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و فیس‌بوک از جمله محبوب‌ترین کانال‌ها برای بازاریابی این نوع کسب‌وکارها هستند.

در نهایت فارغ از نوع کسب‌وکار شما، اگر بدانید فرایند صحیح دیجیتال مارکتینگ چیست می‌توانید با کمک آن کسب‌وکار خود را بهبود ببخشید. ایجاد محبوبیت بیشتر، شناخته شدن در بین مخاطبان، نرخ بازگشت سرمایه بهتر و فروش بیشتر از جمله اهدافی هستند که با بازاریابی دیجیتال محقق می‌شوند.

 

انواع استراتژی‌ های دیجیتال مارکتینگ کدام‌اند؟

بازاریابی دیجیتال از طریق ابزارها و کانال‌های مختلفی تحقق پیدا می‌کند که باتوجه ‌به سابقه، بودجه، اندازه و اهداف شرکت تعیین می‌شود. در ادامه به شما خواهیم گفت مهم‌ترین کانال‌ها یا استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ شامل چه مواردی می‌شوند:

  • بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)

بهینه‌سازی موتور جستجو یکی از حیاتی‌ترین استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ برای کسب‌وکارهاست و مجموعه‌ای از روش‌ها را در بر می‌گیرد که باعث می‌شوند، مقالات و صفحات یک سایت رتبه بهتری را در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل به دست بیاورند. در سئو همه چیز به هدایت ترافیک ارگانیک به وب‌سایت بستگی دارد. روزانه تقریبا 8.5 میلیارد جست‌وجو در گوگل انجام می‌شود که این موضوع فرصت‌های زیادی را برای مشاغلی که می‌خواهند محصول و خدمات خود را تبلیغ کنند، به وجود می‌آورد. رتبه‌بندی بالا در نتایج گوگل، کلید جدب ترافیک بیشتر به وب‌سایت شماست.

برای کسب رتبه بهتر در نتایج گوگل می‌توانید از خدمات آنالیز و بهینه سازی ما در آژانس تبلیغاتی بلوباکس استفاده کنید.

  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی  (SMM)

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی یا همان سوشال مدیا مارکتینگ یکی از محبوب‌ترین انواع استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال به حساب می‌آید. افراد در هر رده سنی از رسانه‌های اجتماعی به‌منظور سرگرمی، تعامل با یکدیگر، کسب اطلاعات درباره علایق خود و خرید استفاده می‌کنند. به طور متوسط، مردم سراسر جهان روزانه 2 ساعت از وقت خود را در در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند. برای کسب‌وکارهایی که می‌خواهند دیده شوند و فروش بیشتری داشته باشند، تبلیغات فضای مجازی یک استراتژی مناسب است.

برای مطالعه بیشتر در این حوزه، این مقالات را از دست ندهید:

تبلیغات اینستاگرام چگونه در آگاهی از برند معجزه می ‌کند؟

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ بررسی مزایا و کاربرد آن در دیجیتال مارکتینگ

 

  • بازاریابی محتوا (Content Marketing)

تمام انواع دیجیتال مارکتینگ به تولید محتوای جذاب و متقاعدکننده با هدف جلب علاقه و جذب مشتریان بالقوه تاکید دارند. بازاریابی محتوا طیف متنوعی از محتواها را شامل می‌شود؛ از جمله وبلاگ‌، اینفوگرافیک، کتاب‌های الکترونیک، ویدیو و تیزر تبلیغاتی، پادکست، اسلاید و وبینار. برخلاف تبلیغات سنتی، بازاریابی محتوا به شیوه‌ای غیرمستقیم عمل می‌کند و برای اطلاع‌رسانی، آموزش و تاثیرگذاری بر بازار هدف از تاکتیک‌های ظریف‌تری استفاده می‌کند.

برای تولید محتوای خلاقانه در فضای دیجیتال می‌توانید از خدمات تیم تولید محتوا ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ بلو باکس استفاده کنید.

  • بازاریابی همکاری در فروش (Affiliate Marketing)

در این نوع بازاریابی یک ناشر مستقل با روش‌هایی مانند تولید محتوا، محصولات و خدمات مختلف را به مخاطبان خود معرفی و با فروش محصولات از طریق لینک‌های وابسته، مقداری کمیسیون دریافت می‌کند. برای این نوع بازاریابی معمولا از شبکه‌هایی استفاده می‌شود که ناشران و تبلیغ‌کنندگان را به یکدیگر متصل و انجام پرداخت‌ها را تضمین می‌کنند.

  • ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)

بازاریابی ایمیلی، یکی‌دیگر از کارآمدترین استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ است. طبق آمار Statista کسب‌وکارها به‌ازای هر دلاری که برای بازاریابی ایمیلی هزینه می‌کنند، به‌طور متوسط حداقل 32 دلار درآمد به دست می‌آورند. در بازاریابی با ایمیل از ارسال ایمیل برای جذب مشتریان جدید و حفظ ارتباط با مشتری‌های قدیمی استفاده می‌شود. ارسال ایمیل باید به صورت استراتژیک و با تکنیک های دیجیتال مارکتینگ مناسب انجام شود تا نتیجه‌ای مطلوب به همراه داشته باشد.

 

بازاریابی ایمیلی یکی از پربازده ترین انواع استراتژی های دیجیتال مارکتینگ است که از آن برای جذب مشتریان جدید و حفظ ارتباط با مشتریان قدیمی استفاده می‌ شود

 

  • بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing)

با توجه به کاربرد روزافزون گوشی‌های موبایل هوشمند در زندگی افراد، بازاریابی موبایلی هم به یکی از متداول‌ترین شیوه‌های تبلیغات دیجیتال تبدیل شده است. این کار از طریق ارسال پیام‌های متنی یا همان سرویس پیام کوتاه (SMS) انجام می‌شود که با توجه به نرخ بالای باز کردن این متن‌ها، نمی‌توان از تاثیر آن‌ها چشم‌پوشی کرد. از روش‌های دیگری که در بازاریابی موبایلی انجام می‌شود می‌توان به ارسال اعلان (نوتیفیکیشن) و تبلیغات اپلیکیشن اشاره کرد.

اگر علاقه‌مند به مطالعه بیشتر در این حوزه هستید مقاله «تبلیغات موبایلی چگونه باعث رشد کسب ‌و کارتان می شود؟» را بخوانید.

 

  • حمایت مالی از محتوا

حتی کسانی که نمی‌دانند آنلاین مارکتینگ چیست نام حامی مالی یا اسپانسر را شنیده‌اند. برندها می‌تواند از یک محتوا که با برند آن‌ها هماهنگ است حمایت مالی کنند. برندها در ازای حمایت مالی از محتواهایی که به صورت‌های مختلف مانند پادکست یا ویدیو تولید می‌شوند، از منافع تبلیغاتی بهره‌مند می‌شوند.

  • تبلیغات پرداخت به‌ازای کلیک (PPC)

سئو راهی بسیار مطمئن برای دریافت ترافیک سایت است؛ اما برای رسیدن به حداقل ترافیک مورد نیاز، شما به چند ماه زمان نیاز خواهید داشت. در مقابل اگر بخواهید بدانید برای دریافت ترافیک بیشتر، سریع‌ترین راه دیجیتال مارکتینگ چیست، ما تبلیغات PPC را به شما معرفی می‌کنیم.

تعریف تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک، از نام آن کاملا مشخص است: به ازای هر دفعه‌ای که شخصی روی تبلیغات دیجیتال شما کلیک می‌کند، باید مبلغی را پرداخت کنید. این مبلغ با توجه به پلتفرمی که در آن تبلیغ می‌کنید، ترافیک احتمالی و تعداد رقبایی که مایل به پرداخت برای تبلیغات مشابه هستند، مشخص می‌شود. گوگل ادز (Google Ads) بزرگ‌ترین پلتفرم PPC در جهان است اما شما می‌توانید این خدمات را از شبکه‌های اجتماعی مثل فیس‌بوک، لینکدین و اینستاگرام نیز خریداری کنید.

اگر به مطالعه بیشتر در این حوزه علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «تبلیغات در گوگل چیست؟ همه‌چیز در مورد گوگل ادز» را حتما بخوانید.

 

  • بازاریابی همسان (Native Marketing)

از آنجایی که امروزه با انواع اطلاعات و تبلیغات بمباران می‌شویم، چشم ما دیگر محتوای تبلیغاتی مانند بنرهای تبلیغاتی که در سایت‌ها یا پیج‌های مختلف گذاشته شده‌اند را نمی‌بیند. اما طبق راهکاری که دیجیتال مارکتینگ برای این مسئله ارائه داده، می‌توان به کمک بازاریابی همسان کاری کرد که محتوای تبلیغ به‌جای یک تبلیغ مزاحم، بخشی طبیعی از تجربه کاربر به نظر برسد. بازاریابی همسان یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که در آن تلاش می‌شود تبلیغات با دیگر محتواهای موجود در پلتفرم، همسان شوند و در واقع به‌نوعی بخشی از محتوای روزانه پلتفرم به نظر برسند.

بازاریابی همسان می‌تواند اشکال مختلفی مانند محتوای حمایت شده، پست‌های تبلیغاتی، تبلیغات درون فید و محتوای توصیه شده داشته باشد. کلید موفقیت در این نوع از بازاریابی، ایجاد محتوایی است که با قالب، لحن و سبک پلتفرم هماهنگ باشد و برای مخاطب ارزش قائل شود.

برای آشنایی بیشتر با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ این مقاله را از دست ندهید: « فهرست کامل بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خارجی و ایرانی»

 

مهم‌ترین شاخص‌های کلیدی عملکرد در دیجیتال مارکتینگ

به نظر شما چطور می‌شود موفقیت یک کمپین دیجیتال مارکتینگ را ارزیابی کرد؟ یا چطور می‌توان اطمینان حاصل کرد که یک کمپین تبلیغاتی توانسته انتظارات و اهداف موردنظر را برآورده کند؟ اینجاست که شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIها) به کمک بازاریاب‌های دیجیتال می‌آیند. در ادامه 7 مورد از مهم‌ترین سنجه‌ها یا شاخص‌های کلیدی عملکرد در بازاریابی دیجیتال را به شما معرفی می‌کنیم.

  • آگاهی از برند

آگاهی از برند به میزان آشنایی مشتریان با برند شما و ارزش‌های برند اشاره دارد و برای سنجش آن می‌توان از روش‌هایی مانند نظرسنجی از مشتریان، تخمین روند جست‌وجوی نام برند از طریق ابزار Google Trends و بررسی جذابیت برند در شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد.

  • نرخ نمایش (Impressions) و کلیک (Clicks)

معیار Impressions نشان‌دهنده این است که تبلیغ شما چند بار دیده شده و معیار Clicks هم تعداد دفعاتی را نشان می‌دهد که کاربران روی تبلیغ شما کلیک کرده‌اند. برای بررسی این دو شاخص می‌توانید از امکانات گوگل ادز (Google Ads) استفاده کنید.

  • هزینه به ازای هر کلیک ( Cost-Per-Click یا CPC)

این معیار مشخص می‌کند که بازاریاب‌ها باید برای هر کلیک روی تبلیغات خود چه مبلغی را پرداخت می‌کنند. برای محاسبه این معیار کافی است هزینه تبلیغات را بر تعداد کل کلیک‌ها تقسیم کنید.

  • هزینه جذب مشتری راغب (Cost Per Lead یا CPL)

این معیار مشخص می‌کند که تا چه میزان برای جذب هر مشتری راغب هزینه می‌کنید. فرمول محاسبه این شاخص به این صورت است که باید هزینه بازاریابی را بر تعداد مشتریان راغب جذب‌شده تقسیم کنید.

  • نرخ تبدیل (Conversion Rate یا CR)

این شاخص بیانگر درصد کاربرانی است که یک اقدام مشخص را انجام می‌دهند. بسته به هدف شما این اقدامات می‌توانند خرید، کلیک، جذب لید یا مشتریان راغب و دانلود باشند. برای محاسبه نرخ تبدیل کافیست تعداد تبدیل را به تعداد کل بازدیدکنندگان تقسیم کنید.

  • نرخ بازگشت سرمایه (Return on Investment یا ROI)

این شاخص معیاری مناسب برای بررسی مقرون‌به‌صرفه بودن کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ است. برای محاسبه این شاخص باید میزان سود به دست آمده را بر کل مبلغی که سرمایه‌گذاری کرده‌اید تقسیم و حاصل را در عدد 100 ضرب کنید.

  • نرخ حفظ مشتری (Customer Retention)

این شاخص به تعداد مشتریانی اشاره می‌کند که اقدام به خرید دوباره از برند شما می‌کنند. برای محاسبه این شاخص باید یک بازه زمانی مشخص را در نظر بگیرید و بعد از کم کردن تعداد مشتریان جدید از کل مشتریان، حاصل را بر تعداد مشتریان ابتدای دوره تقسیم کنید.

 

راهنمای اجرای کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ موفق

قبل از آنکه بدانید طریقه اجرای کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست، باید آگاه باشید که اجرای کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ باتوجه‌به جزئیات و اهداف، ممکن است برای هر برند متفاوت باشند. برای اجرای یک کمپین موفق باید قبل از هر چیز اهداف خود را بشناسید؛ آیا می‌خواهید یک محصول جدید به بازار معرفی کنید یا قصد دارید فروش محصولات قبلی خود را افزایش دهید؟ شاید هم می‌خواهید آگاهی مخاطبان را نسبت به برند خود افزایش دهید.

بعد از تعیین هدف باید کانال مناسب را انتخاب کنید و کمپین خود را راه‌اندازی کنید. نکته مهم این است که دائما کمپین خود را رصد کنید تا ببینید چه‌قدر به اهداف خود نزدیک شده‌اید. برای مثال اگر می‌خواهید آگاهی مخاطب را از برند خود افزایش بدهید، باید ببینید چه‌قدر از هشتگ‌های مورد نظر شما استفاده شده و تعداد کامنت‌ها یا به اشتراک‌گذاری‌ها چه‌قدر بوده است.

کمپین شما باید در یک زمان مشخص و محدود اجرا شود و حتما نتایج آن تحلیل شود. اگر وب‌سایت دارید و می‌خواهید برای آن ترافیک بگیرید، حتما قبل از شروع کمپین صفحات فرود خود را بهینه کنید. دیجیتال مارکتر چه کسی است؟

حال که می‌دانیم دیجیتال مارکتینگ چیست و با ابعاد آن آشنا شدیم، وقت آن رسیده که بدانیم دیجیتال مارکتر چه کسی است. دیجیتال مارکتر مسئولیت طراحی، اجرا و نظارت بر کمپین‌های تبلیغاتی دیجیتال مانند PPC، کمپین‌های محتوایی و کمپین سئو را در همکاری با سایر اعضای تیم بازاریابی برعهده دارد.

یک دیجیتال مارکتر موفق باید از انواع استراتژی‌های بازاریابی آگاه باشد تا تاثیر کمپین‌های خود را بیشتر کند. برای مثال باید بداند که راه اثرگذاری بهتر بازاریابی تلفنی یا تله مارکتینگ چیست. مهارت‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، به‌عنوان توانایی‌های کلیدی برای یک بازاریاب حرفه‌ای در نظر گرفته می‌شوند:

  • دانستن اصول دیجیتال مارکتینگ
  • توانایی برنامه‌ریزی و مدیریت زمان
  • داشتن دانش کافی در زمینه‌های مختلف مرتبط با بازاریابی
  • به‌روز بودن و داشتن آگاهی از آخرین روش‌ها و اخبار دیجیتال مارکتینگ
  • مهارت در تحلیل و ارائه نتایج
  • توانایی کار با ابزارهای مرتبط

آژانس دیجیتال مارکتینگ چیست؟

رویکرد شرکت‌ها و برندهای مختلف نسبت به دیجیتال مارکتینگ متفاوت است. برخی شرکت‌ها ترجیح می‌دهند بخش دیجیتال مارکتینگ مجزا داشته باشند و تمام استراتژی‌ها و مسئولیت‌های دیجیتال مارکتینگ را درون شرکت خود انجام دهند. اما برخی از شرکت‌ها به دلایل مختلف مانند محدودیت بودجه برای استخدام نیروهای دیجیتال مارکتر یا اجرای محدود کمپین‌های بازاریابی ترجیح می‌دهند فعالیت‌های بازاریابی خود را برون‌سپاری کنند. البته شرکت‌هایی هم هستند که از ترکیب این دو شیوه استفاده می‌کنند.

شرکت‌هایی که تصمیم می‌گیرند فعالیت‌های مارکتینگ را به شرکت دیگری واگذار کنند به سراغ یک آژانس دیجیتال مارکتینگ می‌روند. اما آژانس دیجیتال مارکتینگ چیست؟

این آژانس‌ها با کمک جدیدترین ابزارها و روش‌ها به برندسازی و افزایش فروش شرکت‌ها کمک می‌کنند. آن‌ها وظیفه اجرای کمپین‌های مختلف را برعهده می‌گیرند و در بازارهای زمانی مشخص نتایج خود را به شکل گزارش‌های مشخص و دقیق به کارفرما ارائه می‌کنند.

 

مزایای برون‌سپاری تبلیغات به آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ

یک آژانس دیجیتال مارکتینگ معتبر و حرفه‌ای می‌تواند در کمترین زمان فرصت‌های رشد و بازاریابی زیادی را برای برندها ایجاد کند و آن‌ها را به اهداف خود نزدیک کند. راه‌اندازی و اجرای کمپین‌ها و نظارت بر آن‌ها از جمله خدمات این آژانس‌ها هستند. انتخاب آژانس بازاریابی مناسب هم از اهمیت بسیاری در کسب نتایج مطلوب کسب‌وکارها برخوردار است. مزایای برون‌سپاری تبلیغات به آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ شامل این موارد می‌شوند:

  • مقرون‌به‌صرفه بودن و صرفه‌جویی در زمان
  • استفاده از تخصص و مهارت افراد حرفه‌ای
  • امکان تمرکز بر روی حوزه‌های اصلی کسب‌وکار
  • تصمیم‌گیری بر مبنای داده
  • اتمام سریع‌تر و باکیفیت‌تر پروژه‌ها

 

برون سپاری تبلیغات به یک آژانس دیجیتال مارکتینگ برای شرکت ها مزایای مختلفی مانند صرفه جویی در زمان و برگزاری کمپین های بازاریابی باکیفیت را به همراه دارد.

معیارهای انتخاب آژانس تبلیغاتی مناسب

اگر قصد برون‌سپاری کمپین‌های بازاریابی خود را دارید، بهتر است در انتخاب آژانس عجله نکنید. ابتدا ببینید ویژگی‌های مورد نظر شما در یک آژانس دیجیتال مارکتینگ چیست. در جلسات ابتدایی، مطمئن شوید که آژانس به‌خوبی از فرهنگ سازمانی و صدای برند شما آگاه است. یک کمپین بازاریابی موفق باید با برند شما در هماهنگی کامل باشد. همچنین یک آژانس معتبر باید با شفافیت کامل با شما برخورد کند و گزارش‌های دقیق و واضح ماهانه ارائه کند تا تعاملی صحیح بین دو طرف شکل بگیرد.

 

آژانس دیجیتال مارکتینگ بلوباکس یکی از موفق‌ترین آژانس‌های فعال در این‌حوزه است. تولید تبلیغات و محتوای شاخص در کلاس جهانی نشان‌گر توانمندی‌های این آژانس است. از سویی دیگر در فهرست مشتریان آژانس بلوباکس اسامی بزرگی مانند دیجی کالا، همراه اول، ال جی، بانک ملی ایران، سامسونگ و … به چشم می‌خورد که نشان‌دهنده قدرت این آژانس تبلیغاتی در جلب اعتماد و رضایت مشتریانش است.

ما در آژانس تبلیغاتی بلوباکس با ارائه انواع خدمات دیجیتال مارکتینگ در زمینه‌هایی مانند آنالیز و بهینه سازی، تولید محتوا، ایده پردازی، استراتژی، روابط عمومی و رسانه به شما کمک می‌کنیم تا با اجرای کمپین‌های بازاریابی موفق بتوانید بیشترین نرخ بازگشت سرمایه را از تبلیغات دیجیتال کسب کنید. برای آشنایی با خدمات آژانس تبلیغاتی بلوباکس کافی است به وب‎سایت ما سر بزنید. همچنین می‌توانید از طریق ایمیل info@bbdagency.com با ما در ارتباط باشید.

 

منبع:

https://www.forbes.com/

مقالات مرتبط
FOLLOW US

هرآنچه را باید از دیجیتال مارکتینگ بدانید، در این مقاله پیدا کنید!